© patrick van dyck

Beach bar Boechout schiet op gang: “De eerste zon lokt altijd de meeste bezoekers”

Vrijdag om 18u opent Beach Boechout het strandseizoen. De weersvoorspellingen kunnen niet beter, nu we in een soort mini-zomer zijn beland. “Helaas, nog vroeger openen was niet mogelijk”, vertelt uitbaatster Shanita De Caluwé (25). “Drie weken geleden vroor het hier nog.”

patrick van dyck

Terwijl Shanita even tijd maakt om ons te woord te staan, zijn werkmannen nog volop in de weer om het plaatselijke strandparadijs in de Olieslagerijstraat in Boechout klaar te maken om zonne- en strandkloppers in de best mogelijke omstandigheden te ontvangen. “Het is voor ons altijd heel belangrijk om open te zijn wanneer de eerste zonnestralen komen piepen”, bekent de jonge zaakvoerster. “De eerste zon lokt altijd de meeste bezoekers naar ons strand.” Beach Bar Boechout draait inmiddels al 12 zomerseizoenen mee. “Maar dit is mijn vierde jaar als uitbaatster.” Of ze in die jaren veel heeft zien veranderen? “In de stad moet alles hipper, cooler en meer trendy zijn om volk te lokken. Hier op de buiten valt dat best mee. Belangrijk is dat de verhouding prijs-kwaliteit correct is en dat onze gasten kunnen genieten van een lekker drankje en hapje in een leuke omgeving.”

Vliegtuigen

Beach Bar Boechout ligt best wel afgelegen. “Ieder nadeel heeft zijn voordeel”, vindt Shanita. “We hebben hier geen grote passage. Mensen die hier onverwachts belanden zal je hier dan ook niet veel vinden. Wij hebben al die jaren een stevige reputatie opgebouwd en kunnen rekenen op een trouw cliënteel.” Wat met het lawaai van de overvliegende vliegtuigen van en naar Deurne? “Dat valt best mee”, knipoogt Shanita. “Kleine kinderen zijn er dol op. Het versterkt bovendien het vakantiegevoel.” Het zomerseizoen start vandaag en duurt tot 1 september. “Al die tijd bieden we onze bezoekers een heleboel activiteiten aan. We vieren dit jaar de tiende editie van ons Beach Soccer Tornooi. Wat begon als een afstudeerproject van enkele studenten is inmiddels uitgegroeid tot een mega-event.”

Aan de bar zijn ook beachvolleyterreinen verbonden. Die worden door recreanten en topspelers gebruikt. Ieder weekend komt een selectie van de Antwerpse Beachvolley Federatie hier trainen. Verder hebben we onze speeltuin en pétanquevelden. Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland tonen we alle wedstrijden van de Belgen op groot scherm.”

Cocktail in het zand

Ook wanneer het zomerseizoen in eigen land is afgelopen, is Shanita bezig met haar strandbar. “Zo was ik enkele maanden geleden in Thailand op de European Bartender School. Daar leerde ik alles over de geheimen van cocktails. Ik maakte er kennis met ruim 200 cocktails.” Of die allemaal op de kaart staan in Boechout? “Ik heb een selectie gemaakt van de lekkerste cocktails. Benieuwd wat mijn gasten ervan gaan vinden.” Nu is het dus hopen op een zonnig seizoen. “Een Belgische zomer is voldoende om een goed seizoen te draaien.” Beach bars schieten als paddestoelen uit de grond. “De grootste concurrentie ervaren we uit Mortsel. Als is het vakantiegevoel in Boechout net iets grote”, knipoogt ze. “Hier kan je een cocktail drinken met je tenen in het zand.” Of er volgend jaar opnieuw een beach bar in Boechout zal zijn? “Reken maar”, belooft Shanita. “Met de steun van de gemeente en de open geest van de buren zie ik dit helemaal zitten.”