Joachim Gérard mikt in 2019 op grandslamzege en eerste plaats op wereldranglijst

© BELGA

Begin december won Joachim Gérard in Florida voor de derde keer in zijn carrière de Masters rolstoeltennis. Op 5 januari reist hij naar Australië, waar hij zijn seizoen 2019 lanceert. Komend jaar hoopt de 30-jarige Gérard het nummer één van de wereld te worden en voor het eerst een grandslamtoernooi in het enkelspel te winnen.

“Ik zal drie toernooien in Australië afwerken: één Super Series-toernooi, het equivalent van de Masters 1000, in Bendiga, daarna de Open van Melbourne en vervolgens de Australian Open (23-26 januari)”, verklaarde Gérard woensdag op een persconferentie in de Spiroudôme van Charleroi.

Gérard prijkt momenteel op de vierde plaats op de wereldranglijst. De koppositie, in handen van de Japanner Shingo Kunieda, is het doel. “In 2019 wil ik één, twee of drie plaatsen stijgen, om uiteindelijk nummer één van de wereld te worden.”

Opmerkelijk, een grandslamtoernooi kon de bronzen medaillewinnaar van de Paralympics in Rio de Janeiro nog niet winnen. “Dat is mijn andere doel in 2019: een eerste grandslamtitel op mijn palmares zetten. Wimbledon past het best bij mijn speelstijl. Maar h et is mijn doel de vier trofeeën te veroveren”, aldus Gérard, die ook al denkt aan de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio. “Twee jaar geleden realiseerde ik een droom met het brons in Rio, maar het was niet de medaille die ik wilde pakken. In Tokio mik ik op het goud.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen