© RTV

KEMPEN LIVE. Volg hier het nieuws uit de Kempen

Wat gebeurt er allemaal in de Kempen? In deze liveblog vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de Kempense gemeenten.

red
Fie Dries

Lichaam van man aangetroffen in centrum van Olen

Aan Dorp in Olen-centrum is maandagochtend het lichaam aangetroffen van een man uit Olen. De doodsoorzaak is voorlopig nog onbekend. Volgens burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) zijn er bij de eerste schouwing van het lichaam geen sporen van geweldpleging vastgesteld. Het onderzoek is volop aan de gang. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.

Rond zeven uur maandagochtend wandelde een buurtbewoonster over het dorpsplein toen ze ter hoogte van het voormalige café McBoll een fiets opmerkte die wat vreemd op het fietspad stond. De vrouw getuigt anoniem. “Toen ik dichterbij kwam zag ik ook een man in een voorovergebogen houding. Ik kon het aangezicht niet goed zien maar het was duidelijk dat de man overleden was. Ik heb dan de politie gebeld. De operator aan de telefoon vroeg me om nog een paar dingen te proberen maar het was helaas te laat.”
Na de politie kwam ook de brandweer ter plaatse om schermen te plaatsen. Nadien passeerde ook de gerechtelijke politie en een wetsdokter. Op basis van de eerste vaststelling lijkt een gewelddadige dood onwaarschijnlijk. Dan blijven de pistes van een spijtig ongeval of een lichamelijk probleem over. Volgens meerdere getuigen droeg het slachtoffer een sjaal van Club Brugge maar of dat gegeven relevant is in het verhaal is niet duidelijk. Zondagavond zette Club Brugge een stevige stap in de richting van de landstitel.
Het is ook nog niet bekend hoelang het slachtoffer op de stoep heeft gelegen. De vindplaats is vlakbij een druk kruispunt met verkeerslichten. Tussen de rijbaan en de stoep staat er een heg die het zicht op de stoep voor een groot stuk belemmert. “Aan de overzijde van het kruispunt staat ook een ANPR-camera om het verkeer in de gaten te houden”, weet burgemeester Bouquillon. “Politie en parket gaan zo snel mogelijk kijken of er misschien beelden zijn gemaakt waar op de achtergrond te zien is wat het slachtoffer is overkomen.”

Wouter Van Biezen
De zware regenval van zondag zet de Lodewijk de Konincklaan in Hoogstraten blank.
Emilia Kerstens

Bestuurder rijdt met bestelwagen tegen geparkeerde vrachtwagen: man (43) overleeft klap niet


Bij een zwaar verkeersongeval op de Borgerhoutsedijk in Mol is zondagochtend rond 7.15 uur een man van 43 uit Balen om het leven gekomen.
Lees hier meer.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen