Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nike schrapt banen op hoofdkantoor in Hilversum, meldt Bloomberg

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft op het Europese hoofdkantoor in Hilversum banen geschrapt, als onderdeel van een meerjarig kostenbesparingsplan. Dat zeggen bronnen, die persbureau Bloomberg heeft gesproken.

Afbeelding

Australische internetwaakhond ziet alsnog af van proces tegen X

De Australische internetwaakhond eSafety trekt een rechtszaak tegen het socialmediaplatform X van Elon Musk in. Australië wilde X dwingen om beelden van een steekpartij in een kerk in Sydney van het platform te verwijderen.

Afbeelding

Bergingsoperatie na aardverschuiving Papoea-Nieuw-Guinea gestopt

De bergingsoperatie na een enorme aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea is na bijna twee weken opgeschort. Er liggen mogelijk nog 2000 mensen onder losgekomen aarde en rotsen. De zoektocht naar hen is volgens de krijgsmacht 'te gevaarlijk'.

Afbeelding

Importwaarde Chinese elektrische auto's dertien keer over de kop

De importwaarde van Chinese elektrische auto's in Nederland lag vorig jaar dertien keer hoger dan een jaar eerder, blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Afbeelding

Noors parlement verhoogt defensiebudget tot boven NAVO-norm

Het parlement van Noorwegen heeft unaniem ingestemd met regeringsplannen om het defensiebudget de komende twaalf jaar te verhogen. Het gaat om een verhoging van 11 miljard kronen, waardoor de totale defensie-uitgaven over die periode op 611 miljard kronen (53,21 miljard euro) k..

Afbeelding

Industrie verwacht dit jaar 30 procent meer te investeren

Producenten verwachten in 2024 zo'n 30 procent meer te investeren dan in 2023, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de voorjaarsenquête onder bedrijven.