Antwerp verliest nipt in FIBA Europe Cup basketbal, Brussels wint maar Charleroi krijgt pandoering

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Op de vijfde speeldag van de FIBA Europe Cup heeft Brussels overtuigend gewonnen van het Hongaarse Körmend (86-64), daardoor heeft de club uit de hoofdstad nog een waterkansje om door te gaan naar de volgende ronde. Spirou Charleroi leed dan weer een zware nederlaag tegen achtervolger Alba Fehervar. In Antwerpen was het spannend: de Giants gaven in de laatste minuten hun nederlaag uit handen aan Le Portel (70-73).

De Brusselaars namen meteen de bovenhand en stonden aan het einde van het eerste kwart voor met 26-14. Körmend wist de kloof te dichten tot 8 punten aan de rust. De Hongaren slaagden er echter in de tweede helft niet meer in die achterstand om te buigen en moesten met lede ogen toekijken hoe Brussels de voorsprong uitbouwde tot 22 punten (86-64). De club van André De Kandelaer kan nog door naar de volgende ronde. Al moeten ze daarvoor wel winnen tegen BC Balkan en hopen dat Körmend verliest van Keravnos.

Charleroi, dat vorige week voor de eerste keer verloor, lijkt in een negatieve spiraal terecht te zijn gekomen. Aan de rust had Alba Fehervar al dubbel zoveel punten dan Spirou (21-42). Ook in de tweede helft kon Charleroi niets meer forceren. Aan het einde van de wedstrijd stond er een pijnlijke 52-74 te lezen op het scorebord. In groep F hebben Minsk, Fehervar en Charleroi nu 8 punten. Herzliya hinkelt achter met 6 punten. Als Charleroi op 6 december van Herzliya wint, gaat het door naar de volgende ronde.

In Antwerpen werden de toeschouwers op een spannende wedstrijd getrakteerd. Aan de rust hadden de Giants slechts vier punten voorsprong op Le Portel (46-42). Na de koffie wisten de manschappen van Roel Moors nog lang hun voorsprong vast te houden. Tot Le Portel in het laatste kwart razendsnel de kloof dichtte. Voor Antwerp eindigde de wedstrijd in een sisser: 70-73. Le Portel klimt zo naar de eerste plaats in Groep A. Om door te gaan naar de volgende ronde moeten de Giants in hun laatste wedstrijd van de groepsfase winnen van Groningen, dat evenveel punten telt.