Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Kobe Ilsen en Danira Bouhkriss presenteren ‘Over eten’.Beeld VRT

Waarom eten kinderen zo graag ongezond? En hoe zorg je ervoor dat ze meer groenten eten? Dat en 4 andere tv-tips voor een geslaagde avond.

Dit mag u niet missen op tv vanavond
Beeld AP

The Handmaid’s Tale

Het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale kent vanavond op Canvas zijn ontknoping. De opnames voor een derde seizoen zijn volop aan de gang.

Om 22.15 uur op Canvas

Beowulf

Deze 3D-computergeanimeerde film van de regisseur van Forrest Gump werd geschreven door de Britse auteur Neil Gaiman en Pulp Fiction-scenarist Roger Avary. Het verhaal is gebaseerd op een oeroud gedicht over de held Beowulf die het monster Grendel verslaat. De cast bestaat uit enkele grote namen als Angelina Jolie en Anthony Hopkins.

Om 20.35 uur op ZES.

The Holiday

Zeemzoete romantiek met Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz en Jack Black. Erg veel heeft deze romantische feelgoodfilm niet om het lijf, maar dat hoeft ook niet altijd het geval te zijn. De cast zet een puike prestatie neer.

Om 20.40 uur op Vitaya.

Over eten

Kinderen eten al te vaak ongezond. Uit onderzoek blijkt dat ze te weinig groenten eten en te veel snoep en chips. Kobe Ilsen en Danira Bouhkriss gaan daarom op zoek naar manieren om kinderen vlotter groenten te laten eten thuis.

Ze doen dat samen met kinderdiëtiste Lobke Husson en groentechef Seppe Nobels. Maar ook de school of eventuele hobby’s komen aan bod. Hoe kan het aanbod in de voetbalkantine bijvoorbeeld gezonder worden?

Om 20.40 uur op één.

De weekenden

Joris Hessels – bekend van Radio Gaga – gaat in gesprek met negen mensen die een cruciaal jaar tegemoet gaan en dat zelf in beeld brengen. Een verhaal over verbondenheid en onvoorspelbaarheid in het leven.

“Uitlach-tv is passé. Ik maak mensen liever schoon”, zei Hessels in een interview met deze krant naar aanleiding van de reeks.

Om 21.20 uur op Canvas.