© Sylvain Liekens

Eiken sneuvelen voor fietspad in Van Den Nestlaan

Schepen Fernand Bossaerts (CD&V) bevestigde dat er 75 eikenbomen zullen gerooid worden als er een nieuw fietspad komt op de Broechemse Van Den Nestlaan tussen de Slijkstraat tot aan het kruispunt met de Ranstsesteenweg.

Sylvain Liekens

Het is de bedoeling om de ingreep na de komende winter uit te voeren.

Dat nieuwe fietspad komt er omdat ook de riolering wordt aangepakt. De kostprijs van de hele ingreep bedraagt bijna 1.7 miljoen euro. Johan De Ryck (NV-A) wees erop dat het fietsvademecum stelt “dat het kappen van bomen voor de aanleg van fietspaden absoluut dient vermeden te worden.”

“Om een voldoende breed fietspad te maken kunnen we niet anders dan die bomen vellen. De strook tussen de rijweg en fietspad zal voldoende breed zijn. In de strook tussen rijweg en fietspad voorzien we groene elementen” antwoordde de schepen. Kurt De Belder (Groen) wees erop dat een behoorlijk stuk van het fietspad onaangeroerd blijft. “Het hele fietspad zou moeten aangepakt worden”stelde hij. De schepen sloot niet uit dat in een latere fase ook dat gedeelte van het fietspad aangepakt wordt. “Ook het fietspad van de Herentalsebaan willen we nog onder handen nemen” besloot schepen Bossaerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER