© Dirk Vertommen

Chauffeur al voor vijfde keer betrapt op dronken rijden

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend bijna 1.300 ademtests afgenomen bij alcohol- en drugscontroles op verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek. Een van de bestuurders werd al voor de vijfde keer betrapt op iets meer dan twee jaar tijd.

JaTi

28 bestuurders testten positief: 24 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer en 4 wegens drugs in het verkeer. Negen rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Eén chauffeur had 1,6 gram promille alcohol in zijn bloed. Het was al de vijfde keer dat hij tegen de lamp liep wegens strafbare alcoholopname in het verkeer. Eerder was dat al het geval op 16 juli 2016, 21 oktober 2017, 26 november 2017 en 21 juli 2018.

Drie bestuurders hadden - al in de namiddag - 2,8, 2,5 en 2,3 gram promille alcohol in hun bloed. “Eén van hen, een bestuurster met 2,8 gram promille in haar bloed, moest steun zoeken om haar recht te houden”, aldus de politie.

Drie kinderen op neergeklapte achterbank

Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij achterin zijn wagen drie kleine kinderen vervoerde, los op de rugleuning van de neergeklapte achterbank. “Naar eigen zeggen had betrokkene net een tafel aangekocht en anders kon die niet mee…”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER