DE FOLDERVRETER. “Colruyt volgt actie van Albert Heijn én geeft er nog eigen korting bij, zaakje bij Action en goedkope tandpasta”

© Nieuwsblad

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Veel te veel om door de bomen het bos nog te zien. Wat zijn de topzaakjes? En wat zijn de addertjes onder het gras? Ik zoek het wekelijks voor je uit. Deze week vind ik bij Colruyt nog eens een korting op korting, is het een goed moment om tandpasta van het merk Sensodyne in te slaan én is er ook een zaakje bij Action voor wie van Coca-Cola of Fanta houdt.

Chris Snick

Zo heel nu en dan geeft Colruyt eens korting op korting. Dat gebeurt wanneer zowel zij als de concurrent een actie hebben op eenzelfde product. En jawel, deze week is het nog eens zover. Bij Albert Heijn zakt de prijs van verschillende doosjes pasta van het merk Soubry naar 0,49 euro. Je hoeft ook maar één stuk te kopen om die korting te krijgen, wat handig is én er ook net voor zorgt dat er bij Colruyt een zaakje te doen is. Want die keten moet met hun laagsteprijsbelofte de 0,49 euro van Albert Heijn volgen. Maar ze hebben dus ook zelf nog een actie met Soubry: 33,34 procent korting vanaf zes stuks. En zo kom je tot korting op korting: Voor zes pakjes Soubry Penne Al Dente betaal je nog amper 1,96 euro. Ter vergelijking: de normale prijs van zes van die doosjes ligt rond de 9 euro. Dat is net geen 80 procent korting.

(Lees verder onder de foto)

Door een korting op korting betaal je bij Colruyt maar 1,96 euro meer voor zes van deze pakjes© red

Carrefour heeft een twee plus drie gratis-actie op tandpasta van het merk Sensodyne. Als je weet dat je voor die tandpasta al snel 60 tot zelfs 90 euro per liter betaalt, je staat er niet bij stil hoe duur dat goedje is dat je in de pompsteen spuwt, dan besef je wel dat je zo’n producten beter in reclame koopt. En nu is er dus een stevige promo. Opgelet, elders duiken er ook acties op met Sensodyne. Zo heeft Kruidvat een promotie met een tweede stuk aan halve prijs. En bij Colruyt krijg je 40 procent korting vanaf vijf stuks. Beide zien er op papier minder straf uit dan bij Carrefour. Dat klopt alvast voor Kruidvat. Kijken we naar een tube ProGlasur Daily Protection dan betaal je na de korting bij Kruidvat 3,29 euro voor één. Carrefour zit daar met de twee plus drie stevig onder: 1,76 euro voor één tube in de plaats van 4,39 euro. Colruyt volgt echter én gaat er na de hoeveelheidskorting van vijf stuks nog een centje onder: 1,75 euro voor één tube.

(Lees verder onder de foto)

Voor wie de tanden poetst met Sensodyne is het een goed moment om een voorraadje in te slaan© red

Zo nu en dan plaatst Action de kleine flesjes Cola - regular, Zero en Cherry - in reclame. Wanneer dat gebeurt, is het doorgaans een mooie promo. Zoals nu. Het gaat om flesjes van 375 ml waarvoor je maar 1,84 euro per liter meer betaalt. Dat is weinig, want de literprijs van kleine verpakkingen ligt doorgaans veel hoger. Het flesje van 375 ml vind je niet courant in de supermarkt, maar vergelijk ik met een flesje van 250 ml, dan betaal je daar al snel ruim 4 euro per liter voor. Bij eentje van 500 ml is dat zo’n 2,5 euro per liter. Met deze actie blijf je daar toch wel fors onder en kom je al wat meer in de buurt van de prijs bij een anderhalveliterfles Coca-Cola: 1,49 euro per liter. De actie geldt tevens ook op de kleine flesjes van Fanta.

(Lees verder onder de foto)

De literprijs van dit flesje zakt naar 1,84 euro en dat is weinig voor een kleine verpakking Coca-Cola© red

Nog folders lezen:

* Aldi

* Jumbo

* Lidl

* Okay

* Spar

* Auchan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen