© Dirk Vertommen

Eeuwenoude schuur wordt omgevormd tot charmante B&B

B&B De Hullebrug in Itegem (Heist-op-den-Berg), op de grens met Nijlen, Herenthout en Berlaar, heeft er drie bijzondere kamers bij. De oude schuur op het domein werd omgetoverd tot een pareltje om extra gasten van over heel de wereld te ontvangen aan de schilderachtige Grote Nete.

Bert Provoost

De familie Claes runt de bekende B&B sinds 2010. De bijzondere locatie aan de dijken van de Grote Nete lijkt alvast geapprecieerd te worden. “We hebben het hele jaar door een zeer hoge bezettingsgraad in onze drie kamers, die een naam hebben gekregen in de sfeer van Felix Timmermans. De locatie is onze troef, want wandelaars en fietsers komen hier heel graag. En we lokken ook veel zakenklanten die hier enkele dagen moeten werken bij bedrijven in de regio. We krijgen ook duivenliefhebbers en paardensporters uit de hele wereld op bezoek”, vertellen Susan (68) en Danny (69) Claes.

Drie jaar aan gewerkt

De schuur omtoveren tot extra kamers was dus een logische stap. “Drie jaar lang is er gewerkt aan onze oude schuur. Het gebouw dateert van rond 1700. Het was een oude en vuile voormalige varkensstal met hooizolder. We hebben het gebouw een totale make-over gegeven. Zo hebben we er heel wat ramen in gestoken, zodat onze gasten kunnen genieten van het zicht op ons zes hectare grote domein in de Netevallei. Het gebouw voldoet nu aan alle normen van isolatie en ventilatie”, vertelt Danny.

Er zijn nu twee nieuwe kamers genaamd Minneke Poes en Nethenestje. Dat brengt het beddentotaal op twaalf. “We hebben de kamers in alle luxe ingericht met kwaliteitsvolle materialen. Een ander deel van de schuur is nu een grote gastenruimte geworden waar de gasten ook ontbijten en die ook als vergaderruimte kan dienen. Er is ook een receptie gebouwd en een keuken”, aldus Susan.

Opvallend zijn de vele bijzondere objecten. “We hebben het landelijk en authentiek ingericht, met veel brocante. Zo staan hier oude modelboten en is er een hoekje met boeken van Felix Timmermans. Er zijn hier al buitenlanders die ongeveer elk hoekje hebben gefotografeerd omdat ze het zo mooi vonden. Wij genieten er van om oude elementen te verwerken en hebben er ongelofelijk veel tijd in gespendeerd om alles te zoeken, maar dat is een hobby. Ons ontbijt is ook erg populair. Zo garen we onze eitjes in speciale potjes die bijna niet meer te vinden zijn. Elke ochtend blijven de mensen heel verbaasd kijken. Zulke kleine dingen vinden we heel leuk. We vertellen de gasten ook veel over de rijke geschiedenis van deze plek”, zegt Danny.

Majestueuze notenboom

In de tuin staat onder andere een majestueuze notenboom. En wat ook opvalt: er staat nog een schuur op het domein. “Dat klopt, als we zouden willen, is daar nog ruimte voor misschien wel tien kamers of een feestzaal”, lachen Danny en Susan. “Maar dat is nu niet de bedoeling. De investering die we hier gedaan hebben komt overeen met de bouw van een huis. We vinden het nu goed zoals het is. Daar zal niet snel iets aan veranderen.”

Een nachtje slapen kost ongeveer 100 euro per kamer voor twee personen, inclusief ontbijt.

www.hullebrug.be