© Google Street View

Pastoor overvallen: “Ze vroegen een aalmoes, maar pakten mijn portefeuille”

Pastoor Aloïs Vanlommel van de parochie Sint-Remigius in Beerzel (Putte) is gisteren overvallen. De daders konden uiteindelijk geen buit maken, maar de pastoor is wel flink geschrokken. “Ik ga geen aalmoezen meer geven aan de deur”, zegt hij.

SVdS

Eén van de daders belde vrijdagavond omstreeks kwart voor zes aan bij de pastorie van priester Aloïs Vanlommel (81) in Beerzel. “Toen ik ging opendoen vroeg hij om een aalmoes”, doet Aloïs zijn verhaal. “Ik heb mijn portefeuille genomen, maar voor ik het goed en wel besefte griste de man hem uit mijn handen. Ik had er net een briefje van tien euro uit genomen.”

“De man liep weg richting de kerk, maar ik ben er direct achteraan gegaan”, zegt de kranige pastoor. “Ik heb geroepen en zo snel gelopen als ik kon. De dader had dat duidelijk niet verwacht en op zijn vlucht heeft hij de portefeuille weggesmeten. Hij is in een auto gestapt die over de kerk geparkeerd stond en waar nog een man inzat. Dan zijn ze gevlucht. Een getuige zag alles gebeuren en kon de nummerplaat van de auto noteren en doorgeven aan de politie.”

De daders konden uiteindelijk geen buit maken. “Toen ik mijn portemonnee opraapte bleek alles er nog in te zitten. Ze zijn dus van een kale reis thuisgekomen. Ik ben wel erg geschrokken en heb voor mezelf meteen uitgemaakt dat ik geen aalmoezen meer geef aan de deur. Het is de allereerste keer dat er mij zoiets overkomt en ik ben wel erg geschrokken.”

De daders werden vrijdagavond nog ingerekend. “Het gaat om twee Serviërs van 28 en 36 jaar oud. Ze hadden geen vaste verblijfsvergunning in ons land”, aldus Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen, afdeling Mechelen. Na verhoor werd het duo vrijgelaten.