Einde van een tijdperk: AA Gent neemt straks afscheid van Hein Vanhaezebrouck

Twijfel niet: eind dit seizoen scheiden de wegen van AA Gent en trainer Hein Vanhaezebrouck. Dat ligt inmiddels vast. Er wordt alleen gewacht tot na de competitie om dat officieel wereldkundig te maken.

Koen Van Uytvange

Mochten er ergens nog supporters van AA Gent bestaan die nog hoop koesteren dat het aflopende contract van Hein Vanhaezebrouck (60) in de Planet Group arena wordt verlengd: helaas. In juni nemen beide partijen afscheid van elkaar. Dat staat intussen (al even) vast. Aangezien AA Gent nog in volle strijd is verwikkeld om een Europees ticket, heeft niemand er belang bij dat nu al te communiceren. De afspraak is dat pas later te doen, ongeacht of Gent volgend seizoen in de voorronde van de Conference League mag aantreden of niet. Maar Hein zou Hein niet zijn als hij soms niet even iets laat doorschemeren.

© BELGA

Zoals maandag, toen hem in aanloop naar de wedstrijd tegen STVV werd gevraagd hoe de contractonderhandelingen met de 16-jarige Jorthy Mokio lopen. U moet weten: AA Gent doet er alles aan om de talentvolle verdediger een eerste profcontract te doen tekenen. Zijn vader Thierry vraagt meer sportieve garanties en wacht af. Dat Mokio echter nog steeds niet in Duitsland, Nederland of Frankrijk tekende – wat al sinds 29 februari kan – geeft de Buffalo’s hoop. Maar, daar weet Hein Vanhaezebrouck naar eigen zeggen niets van: “Ik ben daar niet bij betrokken. Bij Fofana wel, maar nu willen ze het alleen doen”, luidde het maandag. “Geen probleem, laat ze maar doen. Er zijn hier wel meer dingen niet te begrijpen. Ik zou nog een paar uur verder kunnen gaan.”

© BELGA

Het geeft meteen de afstand aan tussen trainer en werkgever. Het zijn dit soort prikjes waar het bestuur van AA Gent, onder leiding van eigenaar Sam Baro, al een tijdje genoeg van heeft. Vandaar dat naast voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie – die een louter adviserende rol krijgt – ook een derde zwaargewicht van AA Gent deze zomer zal verdwijnen, na 3,5 jaar en meer dan 350 wedstrijden, gespreid over twee periodes. Ondertussen wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuwe structuur, met nieuwe sportief verantwoordelijken.

Vanhaezebrouck draait om de hete brij heen

Uiteraard kreeg Vanhaezebrouck voor de wedstrijd op Stayen ook vragen over zijn toekomst. De coach draaide echter om de hete brij heen. Al ontkende hij de berichten niet in zijn korte reactie: “Dat ik op het einde van het seizoen zou vertrekken, is een verhaal van de pers waar ik niet op inga. Soms zijn de journalisten juist, soms niet.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen