BASF in Bazel, Zwitserland
Volledig scherm
BASF in Bazel, Zwitserland © EPA

Multinationals halen miljarden weg uit België

De grote multinationals hebben de voorbije twee jaar 62 miljard euro weggehaald uit hun Belgische financieringscentra. Dat blijkt uit de recentste jaarrekeningen van de grootste 17 financieringscentra van multinationals in België, schrijft De Tijd donderdag. 

336 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Albert Devrije, denkt u dan dat omdat het financieel centrum zich in België bevindt, het geld ook in België geïnvesteerd wordt? Dat wordt overal ter wereld geïnvesteerd, onafhankelijk van waar het financieel centrum zich bevindt.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Mijnheer mampaey, De Wever had beloofd dat het twee ( 2) jaar moeilijk zou zijn . Of je bent dat vergeten en dat kan of je bent een blinde volgeling . Zelf nadenken is ons land niet verboden hoor . Let op want nu gaat De Wever opnieuw met een soortelijk verhaal komen maar denk dan aan het verhaal van de ezel en de steen
  • Robert Sys

    6 jaar geleden
    In plaats van te mekkeren over wat ander verdienen of fout doen de tijd gebruiken om zelf vooruit te geraken. Koop bv aandelen dan kan je mee genieten van de winsten, of mee delen in de verliezen want dat hoort er ook bij. Of ga leven als een kluizenaar dan hebben de rijken minder inkomsten. Rijden we allen een maand met de fiets, de regering verbied dd volgende maand de verkoop van fietsen. Geld is zoveel waard als wat de dwazen er mee willen doen.
  • alain debels

    6 jaar geleden
    Als particulier hebben wij met zijn allen tussen 2010 en 2014 miljarden terug getrokken uit Luxemburg en Nederland. Het stond daar ook maar geparkeerd omdat het opbracht en we hier er niets op moesten betalen. Nadien kon het niet meer. Die landen zijn er ook niet slechter van geworden.
  • Albert Devrije

    6 jaar geleden
    Denkt men nu echt dat dit geld daar op een hoop ligt te niksen? Het wordt geïnvesteerd om winst te maken, want geld dat niet opbrengt, daalt in waarde gelijk aan de inflatie. Dat dit geld hier vertrekt, is dus slecht nieuws.