Tom Boonen laat zijn licht schijnen over het indrukwekkende voorjaar en de toekomst van Wout van Aert

© BELGA

Quick-Step Floors rijgt de ene zege na de andere aan elkaar, mannen als Tiesj Benoot en Dylan Teuns toonden zich op magistrale wijze, maar de Belg van het voorjaar tot nu toe is toch Wout van Aert. In Extra Time Koers liet Tom Boonen zijn licht schijnen over de jonge man uit Lille.

vtvn

Boonen koos voor de indrukwekkende prestatie van de wereldkampioen veldrijden in de Strade Bianche als ‘zijn moment’ van het voorjaar. “Ik denk dat er een paar met open mond naar de tv hebben gekeken en zijn naam omcirkeld hebben”, aldus Tornado Tom. “Was ik verbaasd? Nee, want ik ken zijn capaciteiten en ook wat hij nog extra kan. We gaan aan Wout nog veel plezier beleven.”

“Ik vroeg me wel af hoe ver hoe ging komen door zijn alternatieve voorbereiding. Moet hij stoppen met crossen? Nee, ik denk dat hij door zijn voorbereiding net een halve minuut tot een minuut tekort kwam op Mathieu van der Poel. Maar hij had wel de inhoud en dat vertaalt zich nu op de weg. Hij moet gewoon verder doen. Proeven van de klassiekers, ook al gaat hij in het laatste half uur wat tekortkomen op de weg. Hij wordt automatisch naar de weg getrokken, anders doet hij dit niet.”

José De Cauwer stelde dat het mogelijk ook de centen zijn die Van Aert tegenhouden om de definitieve keuze te maken voor de weg. “Iedereen kent hem nu ineens maar hebben ze een miljoen voor hem over? Dat is de vraag. Het wordt afwegen want hij rijdt graag in het veld en is er goed in.”

Wout in Roubaix

Maar wat kan Van Aert in Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen? “Komt hij tekort? Nee”, aldus Boonen. “Niemand twijfelt aan zijn mogelijkheden maar je kan op drie tot vier weken niet goedmaken waar andere mannen al vier maanden mee bezig zijn geweest. Het is heel verleidelijk om ons daarop te miskijken. Wout heeft zelf aangegeven dat zijn voorbereiding niet ideaal was.”

“Al zou het zou me niet verbazen als het meevalt”, stelde Boonen. “Maar er is een groot verschil tussen vijf uur koersen en zes en half uur koersen. Daar mogen we hem niet op afrekenen.”

LEES OOK: Bakelants haalt verschroeiend uit naar koersorganisatoren (en krijgt steun van Boonen): “Dit is wraakroepend”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen