Laure Resimont werd voor de derde keer verkozen tot Speelster van het Jaar.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Basketbal

Belgian Cat Laure Resimont voor derde keer Belgische Speelster van het Jaar: “Op alle vlakken een topseizoen”

Antwerpen -

Laure Resimont (26) van Kangoeroes Mechelen werd verkozen tot Belgische Speelster van het Jaar. Voor de Belgian Cat de derde keer dat ze deze trofee wint. Young Cat Pauline Bayart (17, Waregem) werd uitgeroepen tot Belofte van het Jaar en Arvid Diels (43, Kangoeroes Mechelen) won de trofee van Coach van het Jaar. Deze trofeeën zijn een organisatie van Het Nieuwsblad in samenwerking met Basketbal Vlaanderen, worden uitgereikt in juni en bij een wedstrijd van de Belgian Cats.

Patrick Ceulemans

Laure Resimont kende weer een echt topseizoen bij Kangoeroes Mechelen. De 26-jarige kapitein van de Maneblussers leidde haar ploeg naar een derde opeenvolgende dubbel en naar de titel en winst in de Beker van België. In de EuroCup Women misten de Mechelse dames net een stek in de 1/8ste finales van deze Europese beker. In de eerste klasse bij de vrouwen was ze goed voor een sterk gemiddelde van 14 punten, 4 rebounds en 2 assists. Ook Europees acteerde ze sterk met een gemiddelde van 15 punten, 5 rebounds en 2 assists.

“Een individuele prijs is altijd leuk. Ja, het is mijn derde, maar de vorige twee zijn toch al eventjes geleden (2018, 2019). Het is echter vooral door het collectieve dat ik deze prijzen kan winnen. We waren met Kangoeroes Mechelen op dat vlak indrukwekkend. Het was op alle vlakken een topseizoen We bleven Belgisch dit seizoen ongeslagen en dit in de competitie en de Beker van België. Europees zaten we in een sterke groep maar konden ons toch plaatsen voor de volgende ronde. Jammer genoeg net geen 1/8ste finale en doorgroeien in Europa is nu onze volgende ambitie,” aldus Laure Resimont die over enkele weken de voorbereiding met de Belgian Cats op de Olympische Spelen begint.

In februari plaatste Resimont, hier in duel met Kelsey Plum van Team USA, zich nog in het Sportpaleis en met de Belgian Cats voor de Olympische Spelen in Parijs.© Isosport

Het afgelopen jaar zat ze stevig in de selectie van de Cats. Ze was erbij vorige zomer toen de Belgian Cats historisch goud veroverden op het EK en maakte ook deel uit van de selectie in februari toen in een bomvol Sportpaleis de Belgische dames zich kwalificeerden voor Parijs. Ondertussen telt ze 64 caps bij de Belgian Cats.

Drie jaar langer bij Kangoeroes Mechelen 

Ze was tussen 2019 en 2021 actief in Franrijk (Tarbes) en Spanje (Cadi La Seu) maar keerde terug naar België. “Ik speel bij een Belgische topclub die prijzen wint en Europees zich wil manifesteren. Daarom tekende ik drie seizoenen bij,” aldus nog Laure Resimont die collega Belgian Cat Nastja Claessens opvolgt.

Arvid Diels voor de vierde keer Coach van het Jaar

Arvid Diels, de coach van Kangoeroes Mechelen die zijn club naar een derde opeenvolgende dubbel, leidde werd voor de vierde keer verkozen tot Coach van het Jaar. Diels won de trofee in 2015, 2022 en 2023. Net als Laure Resimont tekende ook hij een nieuw contract van drie seizoenen bij Kangoeroes Mechelen. Diels volgt zichzelf op de erelijst op.

Arvid Diels volgt zichzelf op als Coach van het Jaar.© Geert De Rycke

Pauline Bayart Belofte van het Jaar

Pauline Bayart van Waregem veroverde de trofee van Belofte van het Jaar. De 17-jarige en 1m88 Young Cat van Waregem was in eerste klasse bij de vrouwen goed voor een gemiddelde van 13 punten, 7 rebounds en 2 assists. Bayart volgt op de erelijst ex-ploegmaat Nastja Claessens op. De trofee Belofte van het Jaar blijft dus bij Waregem. De club van coach Frederic Claessens (papa van Belgian Cat Nastja Claessens, red. blijft een kweekvijver voor talent richting het Belgische dames basketbal.

De trofee Belofte van het Jaar blijft met Pauline Bayart in Waregem© VDB

Uitslag Belgische Speelster van het Jaar

1.Laure Resimont (Kangoeroes Mechelen) 76 ptn

2. Heleen Nauwelaers (Kangoeroes Mechelen) 54ptn

3. Sam Van Buggenhout (Phantoms Boom) 31 ptn

Uitslag Belofte van het Jaar

1.Pauline Bayart (Waregem) 54 pt

2. Annie Kibedi (Kangoeroes Mechelen) 46pt

3. Alicia Courthiau (Waregem) 22 pt

Uitslag Coach van het Jaar

1.Arvid Diels (Kangoeroes Mechelen) 39pt

2. Rachid Meziane (Belgian Cats) 26pt

3. Frédéric Dusart (Castors Braine) 19pt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal