© TONY VAN GALEN

Houthalenaar krijgt acht jaar cel voor neersteken broer

Een 36-jarige Houthalenaar is maandag in Hasselt tot acht jaar cel veroordeeld nadat hij op 5 februari met een keukenmes zijn broer neerstak. Met levensbedreigende verwondingen belandde het 39-jarige slachtoffer in het ziekenhuis.

GeHo

Lees ook. Houthalenaar riskeert 8 jaar cel voor neersteken broer: “Mes vastgeplakt aan handschoen”

Vandaag is de man, eveneens uit Houthalen, aan de beterhand en weer aan het werk. De feiten speelden zich dit jaar af in de ouderlijke woning in de Ahornstraat in de Houthalense wijk Meulenberg. Samen met zijn broer was de verdachte de keuken aan het renoveren van zijn ouders die op vakantie waren in Marokko. Er ontstond een discussie waarbij het slachtoffer zijn broer bestempelde als een junkie. Niet veel later ontstond de vechtpartij. De betichte haalde uit met een keukenmes. Een diepe snijwonde met een breedte van 3 cm was het gevolg. Een long werd geraakt, de maag geperforeerd plus ook de alvleesklier en milt liepen averij op.

Een intussen opgetrommelde andere broer bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis in Heusden-Zolder. Het gebruikte mes werd nooit teruggevonden. Poging moord, aldus de rechter. De rechtbank hield bij de strafmaat ook rekening met het gerechtelijk verleden van de man. Zo was hij eerder onder meer betrokken met het gooien van een molotovcocktail naar een auto.