Schepen van lokale Economie Willy Beullens en de winnaars Herman Dillen, Rita Huysmans, Katrien Reynaerts, Katleen Van Woensel, Luc Goormans, Christiane Goossens, Viviane Van den Broeck en Theo Goossens.© Hélène Baccaert

Lokale prijzen voor winnaars Maand van de Markt: “Het komt als een verrassing”

Berlaar -

De hele maand april zette Berlaar de wekelijkse woensdagmarkt in de schijnwerpers. Klanten die aankopen deden bij één van de marktkramers maakten kans op een mooie prijs. De gelukkige winnaars mochten dinsdagavond hun prijs in ontvangst nemen op het gemeentehuis.

Hélène Baccaert

“In Berlaar behoort een bezoekje aan de woensdagmarkt voor vele inwoners tot een wekelijkse traditie”, verduidelijkt schepen van Lokale Economie Willy Beullens (CD&V). “Het is een ideaal moment om inkopen te doen bij lokale handelaars, maar onze markt heeft voor veel mensen ook een belangrijke sociale component, omdat ze er een babbeltje slaan met de marktkramers of andere marktbezoekers.”

“Als lokaal bestuur vinden wij het belangrijk dat de markt bloeit en floreert. De laatste tijd, vooral door het weer, was het niet altijd even gemakkelijk voor de marktkramers. Maar met acties zoals Maand van de Markt hopen we hen een boost te geven. De laatste marktdag van augustus hebben we ook nog een feestmarkt. Er zijn dan verschillende attracties en Sam Gooris komt optreden.”

Wie in april inkopen deed op de woensdagmarkt kwam onder meer in aanmerking voor een provinciale en gemeentelijke prijzenpot. Er werden acht winnaars geloot voor de gemeentelijke prijzen. “De marktkramers waren vrij om deel te nemen aan de actie. De voorwaarde was dat ze een aantal bons of kortingen gaven om in de prijzenpot te steken. De kern van het verhaal is dat de winnaars met de bons terug naar de markt gaan. Je krijgt dan misschien een klant aan je kraam die je vroeger nooit gezien hebt”, legt Beullens uit.

Maandactie

Luc Goormans uit Berlaar, een regelmatige bezoeker van de markt, was verrast om als winnaar uit de bus te komen. “Wij gaan wekelijks naar de markt. Het is een vaste gewoonte. Toch verwacht je niet dat je wint. Hoeveel mensen lopen er wel niet rond op de markt? Het komt toch wel als een verrassing, maar dan wel een hele plezante.”

Vivianne Van den Broeck, die de hoofdprijs van de avond mee naar huis mocht nemen, kon haar geluk niet op. “Het is een verrassing dat ik gewonnen heb. Ik vind het heel fijn. Vanaf ik met pensioen gegaan ben, kom ik elke week naar de markt. Boodschappen doen en dan nog een koffietje drinken, dat is fijn hè.”

Vivianne Van den Broeck mocht met de meeste bons naar huis.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners