Darts

Darter Kim Huybrechts breekt schouder na bekerfinale voetbal

© BELGA

De Belgische topdarter Kim Huybrechts brak zijn schouder na de bekerfinale tussen Antwerpen en Union. De darter zou aangevallen zijn door een groep jongeren. Vrijdag wordt hij geopereerd.

Vincent Van Genechten

Na de match tussen Antwerpen en Union (0-1) donderdag werd Kim Huybrechts aangevallen op weg naar de supportersbussen. De huidige Belgische nummer twee brak zijn rechterschouder op twee verschillende plaatsen. Zijn rechterarm is zijn werparm. De topdarter is dus voor onbepaalde tijd uit.

Het incident komt middenin een turbulent jaar voor Huybrechts. Op de vorige World Cup barstte de bom tussen hem en Dimitri Van den Bergh, waarna een klacht volgde van die tweede. Later dat jaar liep het ook mis tussen de Kempenaar en Mike De Decker, die een slag in gezicht kreeg van Huybrechts na een toernooi in Duitsland. Dat resulteerde in een tweede klacht en vervolgens een boete en een waarschuwing. Na een roemloze exit op het voorbije WK is Huybrechts slecht begonnen aan het huidige seizoen. Hij zakte voor het eerst in jaren uit de top 32 van de wereld en is zo verre van zeker van deelname aan het WK en andere toptoernooien.