OPROEP. Duim jij straks voor Nederland? Wij zijn op zoek naar Limburgse (super)fans van Joost Klein

Joost Klein heeft het geflikt: in tegenstelling tot onze Belgische Mustii gaat de Nederlander wel naar de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. Klein animeerde ook de persconferentie nadien, stelde De Telegraaf vast in bovenstaande video. Opvallend was hoe Klein tijdens een vraag aan Eden Golan van Israël even tussenkwam.

debn
Bron: De Telegraaf

De Israëlische zangeres kreeg een vraag over wat er zich afspeelt tussen haar land en Palestina op dit moment. Een Poolse journalist stelde haar de vraag of ze zich ervan bewust is dat Golan met haar aanwezigheid op het festival beseft dat ze het publiek en andere deelnemers in gevaar brengt.

“Daar moet je niet op antwoorden”, zei de begeleider van de interviews daarop, waarop Joost Klein tussenkwam en zich luidop afvroeg “waarom niet?”. Ondanks de woorden van de begeleider en haar persverantwoordelijke nam Golan de microfoon vast.

De deelname van Israël zorgt voor heel wat controverse. Er was de hele dag door protest van pro-Palestijnse bewegingen die zich door Malmö bewogen. Ook aan de Arena zelf doken er vlaggen op vlak voor de show.

Duimen voor Nederland?

Voor Mustii werd de halve finale dus geen al te groot succes. Doorstoten zat er voor onze landgenoot niet in, wat maakt dat heel wat Belgen straks voor Joost Klein zullen supporteren in de finale. Bij jij een grote fan van de zanger en duim jij straks ook voor Nederland? Laat het ons hieronder weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer