© X Eurosport

VIDEO. 6 Uur van Spa-Franchorchamps stilgelegd na zware crash, wedstrijd pas twee uur later hervat

De 6 Uur van Spa-Francorchamps, de derde manche van het FIA World Endurance Championship, is zaterdagmiddag overschaduwd door een zware crash.

Belga
Bron: BELGA

Na de knik richting Raidillon wilde de Nieuw-Zeelander Earl Bamber (Cadillac) vanaf Kemmel op het rechte stuk richting Les Combes de BMW van Sean Gelael inhalen, maar de twee rijders kwamen daarbij onzacht met elkaar in aanraking. Bamber en Gelael kwamen aan hoge snelheid tegen de vangrail terecht, waardoor hun auto’s volledig beschadigd werden. Beide rijders bleven wel ongedeerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met nog een uur en 47 minuten voor de boeg besloot de wedstrijdleiding met de rode vlag te zwaaien om de twee wrakken van het circuit te verwijderen, de baan op te ruimen en de schade aan de vangrail te herstellen. De Ferrari van Pier Guidi, James Calado en Antonio Giovinazzi reden op dat moment aan de leiding voor de Ferrari van Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco en Miguel Molina. De Porsche van Julien Andlauer en Neel Jani vervolledigde de top drie. De Limburger Dries Vanthoor (BMW) reed als achtste rond, Laurens Vanthoor (Porsche) stond ondanks een extra pitstop elfde.

In LMGT3-categorie stond Sarah Bovy vijfde in haar Lamborghini Huracan. De 34-jarige Luikse was net voor het incident nog langs de pitstraat gepasseerd.

Na twee uur oponthoud werd de wedstrijd hervat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Laurens Vanthoor eindigt tweede

De Britse renstal Hertz Team Jota heeft zaterdagavond de overwinning in de 6 Uur van Spa-Francorchamps op zak gestoken, tijdens de derde manche van het FIA World Endurance Championship.

De Britten Callum Ilott en Will Stevens waren in hun Porsche 963 N°12 twaalf seconden sneller dan de Limburger Laurens Vanthoor en zijn ploegmaats André Lotterer en Kevin Estre in hun Porsche 963 N°6 namens het team Porsche Penske Motorsport. Het trio consolideert zo zijn leidersplaats in de categorie Hypercar. Het podium werd vervolledigd door de Ferrari 499P N°50 van Fuoco (Ita), Molina (Spa) en Nielsen (Den). Dries Vanthoor bolde in de BMW M Hybrid V8 N°15 van de Belgische renstal BMW M Team WRT als elfde over de meet.

In de categorie LMGT3 finishten Sarah Bovy en haar teammaats Michelle Gatting en Rahel Frey vierde in hun Huracan GT3 N°85. De zege ging uiteindelijk naar de Australiër Yasser Shahin, de Oostenrijker Richard Lietz en de Nederlander Morris Schuring in de Porsche 911 GT3-R N°91. De Antwerpenaar Tom Van Rompuy (Corvette N°81) moest uiteindelijk opgeven met een mechanisch probleem, net zoals de Brusselaar Maxime Martin (BMW N°46) na een ongeluk voor zijn ploegmaat Ahmad Al Harthy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer