Duitsland

Met ballonnen hoopt politie vermist kind terug te vinden: “Hij spreekt niet”

© dpa/picture alliance via Getty I

Sinds maandag ontbreekt elk spoor van Arian Arnold, een kleuter uit Nedersaksen, die ’s avonds uit huis glipte. De jongen werd kort daarna gezien op een bewakingscamera, sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.

lm
Bron: zdf

Op sokken en in een dun, okergeel truitje verdween Arian Arnold, een kleuter van zes jaar maandagavond rond 19.15 u uit zijn huis in Bremervörde (Nedersaksen). Sindsdien ontbreekt elk spoor van het kind. “De jongen leerde pas onlangs hoe hij gesloten deuren moet openen”, vertelde de politie op een persconferentie. Een bewakingscamera dicht bij het huis, registreerde Arnold nog, maar daarna loopt het spoor dood. Volgens de politie wordt de zoektocht ernstig bemoeilijkt doordat Arnold “niet antwoordt” als je hem aanspreekt. Het kind heeft een ernstige autismespectrumstoornis.

Meer dan 400 brandweerlieden en vrijwilligers kamden de bossen in de omgeving uit. Met honden en drones, want de tijd dringt om hem levend terug te vinden, met temperaturen die ’s nachts rond het vriespunt schommelen. Bij een nabijgelegen rivier werden zelfs sonarboten ingezet om Arnold te vinden, alle moeite was tevergeefs.

Uit wanhoop ging de politie over tot een bijzondere aanpak. Mogelijk heeft het kind zich verstopt, redeneert ze. En omdat het zesjarige kind gefascineerd is door ballonnen, hangen die her en der in zijn dorp op. In hun buurt hangt er telkens een klein cameraatje, die hopelijk een spoor van het kind oppikt. Aan omwonenden werd gevraagd om leegstaande schuren of garages te checken.