luchtvaart

Ryanair-topman zou “graag” migranten naar Rwanda brengen

Michael O’ Leary.© epa

De ceo van Ryanair, Michael O’ Leary zit nooit verlegen om een controversiële uitspraak – ook nu weer. In een interview zei hij dat hij gerust migranten naar Rwanda wil deporteren, tegen de juiste prijs.

belga, bloomberg

Terwijl de wereld crisis na crisis meemaakt, ziet Ryanair-topman Michael O’Leary daarin vooral opportuniteiten. In een interview zei hij dat hij migranten best naar Rwanda zou willen “deporteren”. De uitspraak kwam er nadat het Britse parlement woensdag een wetsontwerp goedgekeurd had om migranten zonder verblijfsrecht naar Rwanda te sturen. “Als we in de winterdienstregeling vliegtuigen over zouden hebben en als de regering op zoek is naar extra deportatievluchten, dan brengen we graag een offerte uit”, zei O’Leary.

De Britse plannen zijn erg omstreden. De Verenigde Naties hebben gewaarschuwd dat luchtvaartmaatschappijen die de uitzetting uitvoeren, medeplichtig kunnen zijn aan het schenden van internationale rechtsregels. O’Leary reageerde schouderophalend op die mededeling.

De Ryanair-topman kwam eerder al in het nieuws met controversiële uitspraken over onder meer obesitas en klimaatverandering.