© IMAGO/dts Nachrichtenagentur

Jongen (17) geeft zich aan bij politie na mishandeling van Duits Europarlementslid

Na de brutale aanval op het Duitse Europarlementslid Matthias Ecke heeft een 17-jarige jongen zich aangegeven bij de politie. Hij zegt een van de vier daders van de aanval te zijn.

gjs
Bron: BELGA

De 41-jarige politicus van de linkse partij SPD van bondskanselier Olaf Scholz werd vrijdagavond door vier personen aangevallen en mishandeld toen hij verkiezingsposters aan het ophangen was. Hij raakte daarbij ernstig gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De tiener heeft zich rond 1 uur bij de politie in het zuiden van de stad Dresden gemeld, zegt de recherchedienst LKA (Landeskriminalamt). Omdat er wordt aangenomen dat hij niet zal onderduiken, is hij niet in hechtenis genomen.

LEES OOK. Duits Europarlementslid mishandeld en ernstig gewond, bondskanselier Olaf Scholz: “Dit is een bedreiging voor de democratie”

Over de identiteit van de drie andere daders bestaat nog geen duidelijkheid. Het onderzoek wordt voortgezet.

Kort voor de aanval op Ecke was ook een 28-jarige medewerker van de Groene Partij (Grünen) geschopt en geslagen bij het ophangen van posters. De autoriteiten vermoeden dat dezelfde groep verantwoordelijk is voor beide aanvallen. Over de beweegredenen van de daders is nog niets bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER