© rr

Echtgenoot vermoordt mama van drie: “Hij kon niet verkroppen dat ze bij hem weg wou”

Nadat ze had opgebiecht dat er een andere man was in haar leven, heeft Demetrie H. (35) zijn vrouw Nancy M. (33), moeder van hun drie kinderen, doodgestoken met een vouwmes. De feiten speelden zich dinsdagnacht af in het Oost-Vlaamse Oordegem.

cds, rdl, hvh, cma, bfs

Even na 3u ’s nachts belde hij zelf naar de politie: Demetrie H. meldde dat hij net zijn vrouw had omgebracht met één messteek in de hals. Dat was niet de bedoeling, zou hij gezegd hebben aan de politie. Het mes diende enkel om haar te bedreigen, klonk het tijdens zijn bekentenis.

Er waren al langer problemen bij het koppel in Oordegem. De politie was al meermaals moeten tussenkomen na echtelijke ruzies. Dinsdagavond was Nancy M. op stap geweest. Toen ze thuiskwam, had ze tegen Demetrie H. gezegd dat ze “verliefd was op iemand anders” en hem zou verlaten. Er was ruzie, maar toch gingen ze samen slapen.

Maar Demetrie H. kon de slaap niet vatten, bleef woelen en greep om 3u ’s nachts naar een mes. Hij maakte Nancy M. wakker en bedreigde haar. Ze maakten opnieuw ruzie en toen sloeg hij toe. “Hij kon niet verkroppen dat ze bij hem weg wou”, zegt een welingelichte bron. Het vouwmes had hij eerder die dag gebruikt om een kast in huis te repareren.

Het koppel woonde nog maar goed een jaar in Oordegem. Hij is afkomstig van Gent, zij van Zele. Nancy werkte als verzorgster in een woonzorgcentrum in Gentbrugge. Maar ze was opnieuw gaan studeren om het diploma van verpleegster te behalen.

Kinderen sliepen

De drie kinderen (11, 10 en 1 jaar oud) sliepen op het moment van de feiten en hebben het drama wellicht niet gezien. Zij zijn ondergebracht bij de ouders van Nancy. Haar papa was gisteren te aangeslagen om te reageren. “We weten zelf niet goed wat er gebeurd kan zijn. We begrijpen dit niet”, aldus de man.

Demetrie H. is aangehouden op verdenking van moord, zo bevestigt het parket. Advocate Sophy De Coster, die Demetrie H. bijstaat, wou gisteren geen commentaar kwijt.