Erika Tuypens
Volledig scherm
Erika Tuypens © RV

Open brief: "Klusjes via dienstencheques laten uitvoeren, gaat zwartwerk én werkloosheid tegen"

Tussen het voortdurend debat rond onbelast bijverdienen, houdt Erika Tuypens, zaakvoerster van Dome Assistance, in haar open brief een betoog om bepaalde klusjes, kleine onderhoudswerken via dienstencheques te laten uitvoeren. Op die manier kan er een omkadering gegeven worden aan taken die mensen enerzijds liever niet zelf uitvoeren, maar waarbij beroep doen op een professional anderzijds, soms ook niet de beste keuze is. "Er is een prangende vraag naar een dergelijke dienstverlening." Hieronder vindt u de integrale brief.

37 reacties

  • danny verbeeck

    6 jaar geleden
    Dienstencheques zijn een middel tegen zwartwerk (zeggen ze ) aan de andere kant is het een gunst voor tweeverdieners ( met een groot inkomen ) .Ook is 't niet evident dat de maatschappij moet opdraaien om de diensten cheques mede te financieren. De sociale zekerheid wordt misbruikt voor de kapitaalkrachtigen.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    "De structuur en de organisatie van een professioneel geleide dienstencheque-onderneming is de perfecte biotoop om naast de huishoudelijke taken in de privé-woning, ook de organisatie van kleine herstellingen en onderhoudswerkjes met dienstencheques mogelijk te maken". Als dat niet duidelijk is voor de gewone burger weet ik het ook niet meer.
  • Steven Vandemaele

    6 jaar geleden
    Aja en wij mogen verplicht wtcb en vlam betalen om te mogen gaan werken in de bouw en tuinen! Hopelijk volgt de ene fars na de andere. @jan dessers: al eens een graafkraan binnen gedaan voor onderhoud? Ge denkt dat 8000€ in hun zak is mss? Tis te hopen dat uw o zo goedkope grondwerker niet met een wrak afkomt die uit mekaar rammelt. En let maar op met de suplementjes
  • Guido Maes

    6 jaar geleden
    PWA werd toch ingevoerd om klusjes te doen voor oudere mensen die er financieel niet goed voorstonden en de jobs zelf niet meet konden doen, dat dacht ik toch tot ik op TV zo'n klusjesman de tuin zag onderhouden bij onze ex premier DEHAENE die zich toch wel een professionele tuinmannen kan aanschaffen met al zijn toenmalige mandaten en zo gaat het bij de meeste ze al die rijken hebben kuisvrouw en tuinman betaald met PWA checks en de ouderen hebben zelfs moeite om deze checks te betalen.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Dat systeem bestaat al en noemt nu wijkwerking. vroeger PWA. Diensten checks zijn zijn trouwens veel duurder