Plus ArtikelVrouwenvoetbal 1ste nationale: Eendracht Aalst

Gevallen voetbaltrots: terwijl ze nog droomden van snelle terugkeer naar Super League, lijkt einde nabij voor Eendracht Aalst Ladies

© Gregory Van Gansen

Aalst -

Terwijl Eendracht Aalst pas een prachtig titelfeest achter de rug heeft, blijkt het kommer en kwel bij de Eendracht Aalst Ladies. De vrouwenafdeling ambieerde dan wel een stek in de Super League, maar de kans wordt flinterdun dat de traditieclub volgend seizoen nog aan de aftrap komt.

Wim Redant

Het einde lijkt nabij voor Eendracht Aalst Ladies, waar een leegloop intussen al een feit is. Aalst beschikte nochtans over een schitterende groep die kwaliteit koppelde aan een onwaarschijnlijke groepsmentaliteit, waardoor de groep ondanks de wanbetalingen bleef doorgaan tot het einde van het seizoen. De toekomst lachte Eendracht Aalst Ladies nochtans toe toen titelrivaal Westerlo met 5-1 werd verslagen, terwijl Tulin Sönmez als voorzitter werd aangesteld. In Westerlo werd tijdens de mercato nog een blik open getrokken met versterking, terwijl de Aalsterse kern verder uitdunde door blessures. Een spelersbus kwam niet opdagen voor een verplaatsing naar Genk, waarna de speelsters dan maar met eigen vervoer naar Limburg trokken. De speelsters toonden engelengeduld, maar kregen geen respons.

© Gregory Van Gansen

Ploeg valt uit elkaar

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de ploeg volledig uit elkaar valt. Eerder raakte al bekend dat sterkhouder en boegbeeld Loes Van Mullem naar Zulte Waregem trekt. Doelvrouw Yana Lissens en Frieke Temmerman volgen haar naar de Gaverbeek, al gaat Temmerman mogelijk wel bij Zulte Waregem B aan de slag. Henriette Awete en Sheryl Merchiers trekken dan weer naar Olsa Brakel, waar ook Chanel Vandenhouwe in beeld is. Lieselot De Kegel en Bente Verspeelt trekken op hun beurt naar KVK Ninove.

Stephanie Suenens en Annelies Van Loock stonden op de verlanglijst van Borsbeke, maar daar diende sportief manager Patrick De Wilde vrijdag zijn ontslag in wegens een verschillende visie met het bestuur. Met Suenens en Van Loock, Rani Van Dender, Sheila Broos en de Nederlandse Sharona en Sylvana Tieleman telt Eendracht nog zes speelsters die nog niet elders onder dak zijn. Het ziet er niet naar uit dat snel nieuwe speelsters gerekruteerd kunnen worden om een nieuwe ploeg te bouwen. Sportief manager Kevin Mirallas liet weten dat hij zich enkel over het mannendepartement ontfermt. Onur Kilic wenste dan weer niet te communiceren.

© Gregory Van Gansen

Op één na oudste vrouwenclub

Eendracht Aalst werd onder de naam Kamillekes Aalst opgericht in 1969 en is na Standard de oudste vrouwenclub van België. Eendracht Aalst kroonde zich vijf keer tot Belgisch kampioen en is de eerste Belgische vrouwenclub die Europees speelde. Zaterdag trekt Eendracht Aalst Ladies naar Alken. Een week later komt Club YLA B op bezoek, een wedstrijd die vermoedelijk op TK Meldert wordt gespeeld en weleens de laatste zou kunnen zijn van de gevallen Aalsterse voetbaltrots.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners