Junior Nzila schermt de bal af van Robbie Van Hauter.© NDM

Voetbal 1ste nationale: Jong AA GenT - Cappellen 2-2

Junior Nzila neemt afscheid van Cappellen met late gelijkmaker tegen Jong AA Gent: “Een mooie afsluiter van een moeilijk seizoen”

Cappellen leek het seizoen tegen Jong AA Gent te gaan afsluiten met een zoveelste nederlaag, maar dat was zonder Junior Nzila gerekend. De 23-jarige middenvelder, die naar Namen trekt, redde in extremis nog een punt voor de hekkensluiter.

Kristof Gabriels

Cappellen keek na amper twaalf minuten al tegen een dubbele achterstand aan, maar vocht zich terug in de wedstrijd. “Als je weet dat we met heel veel jonge gasten aan de aftrap stonden, is het nog eens zo knap dat we nog een punt uit de brand hebben kunnen slepen”, vertelt Nzila. “Het is tenslotte niet eenvoudig om met zo’n onervaren ploeg uit een verloren positie terug te komen, maar ondanks dat gebrek aan maturiteit hadden we als team een prima reactie.”

Cappellen sluit zo het seizoen toch nog af op een positieve noot. “We waren er op gebrand om een moeilijke campagne alsnog op een mooie manier af te sluiten. De getoonde mentaliteit is zeker iets om volgend seizoen op verder te bouwen.

Ondanks een akkoord over een verlengd verblijf bij Cappellen, zoekt Nzila volgend seizoen toch andere oorden op. “Het was inderdaad de bedoeling om te blijven, maar toen Namen op de proppen kwam, ben ik gaan twijfelen. Mijn Nederlands is tenslotte een serieus probleem. Die taalbarrière is bijvoorbeeld één van de redenen waarom ik het in begin van het seizoen bijzonder lastig had en voor Nieuwjaar niet aan spelen toekwam. Na de winterstop heb ik wel zo goed als alles gespeeld, maar door in Wallonië te gaan voetballen, hoef ik me alvast geen zorgen meer te maken over de taal. Al wil ik Cappellen wel bedanken voor de kansen die ze mij gegeven hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen