Geen halve finale van de play-offs voor Kangoeroes Mechelen tegen Antwerp Giants dat werd uitgeschakeld door Limburg United.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Basketbal kwartfinale play-offs

Kangoeroes Mechelen mist halve finale tegen Telenet Giants Antwerp

Hasselt -

Limburg United won de derde en beslissende wedstrijd van de kwartfinale van de play-offs tegen Kangoeroes Mechelen en plaatst zich voor de halve finale waar het Telenet Giants Antwerp treft. De Sinjoren openen die kwartfinale woensdag in de Lotto Arena tegen Limburg United.

Patrick Ceulemans

Wat een bikkelharde belle was de beslissende wedstrijd van de kwartfinales van de play-offs tussen Limburg United en Kangoeroes Mechelen. De Maneblussers speelden in het eerste kwart een versnelling hoger dan de Limburgers en sloten dat eerste schuifje, na scores van Augustas Peciukevicius (4-8) en dunks van Mitchell Lightfoot na 9-12, af met een 17-22 bonus.

Met scores van Niels Van Den Eynde ging het in het begin van het tweede kwart snel naar een 17-26 Mechelse voorsprong. De Mechelaars hadden het momentum maar Limburg United kon met fysiek basketbal en een hard werkende Quentin Serron reageren en vond bij 23-26 de aansluiting. Na een 11-0 Limburgse tussenspurt ging het naar een 28-27 tussenstand en de eerste maal dat het team uit Hasselt op voorsprong kwam. Domien Loubry met vrijworpen en Augustas Peciukevicius met nieuwe scores beperkten in een intens duel en repliceerden naar een 38-36 tussenstand halfweg.

Limburgse defense

De partij werd in het begin van de tweede helft nog grimmiger. Kangoeroes Mechelen probeerde in een fysieke slag de bakens te verzetten maar liep zich veel vast in de stevige Limburgse defense: 43-38 en 47-41. Coach Tony Van den Bosch probeerde met time-outs en rotaties terug wat schwung in het Mechelse team te krijgen. Dat lukte niet en na 56-46 begon Kangoeroes Mechelen het laatste schuifje met een 63-54 achterstand.

Ook in het laatste kwart toonde Kangoeroes Mechelen veel wilskracht, maar was Limburg United te sterk. Myles Cale (19 punten, 7 rebounds), nochtans voor de wedstrijd onzeker met een voetblessure, leidde Limburg United met Quentin Serron en Jonas Delalieux na een 69-57 tussenstand naar een verdiende 81-69 overwinning.

Na de partij gaf Wen Boss Mukubu mee dat hij na drie jaar Kangoeroes Mechelen verlaat. De 40-jarige ex-Belgian Lion trekt naar Leuven Bears.

Limburg United-Kangoeroes Mechelen 81-69

Kwarts: 17-22, 21-14, 25-18, 18-15

Limburg United: Penn 0, Cale 19, Serron 17, Lesuisse 0, Lambot 1, Delalieux 20, Ceyssens 7, Van Ounsem 2, De Zeeuw 8, Leemans 1, Hammonds 6

Kangoeroes Mechelen: Speelman 5, Loubry 8, Mukubu 11, Whyte 4, Van Den Eynde 6, Peciukevicius 18, Dammen 0, Palinckx 4, Brandwijk 4, Lightfoot 9

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal