VIDEO. Anderlecht veroordeelt ‘fan’ die na match tegen Club Brugge klappen uitdeelde in viptribune, dader krijgt stadionverbod

RSC Anderlecht heeft een man die zondagavond na de verloren competitietopper tegen Club Brugge enkele klappen uitdeelde in de tribune van het Lotto Park geïdentificeerd en een stadionverbod opgelegd. Er is door de politie ook een pv opgesteld voor slagen en verwondingen.

Bron: BELGA

Meteen na de match, die Anderlecht met 0-1 verloor waardoor paars-wit zijn titelkansen flink zag slinken, ontstond in tribune N5 een vechtpartij tussen enkele aanwezigen. In samenwerking met de veiligheidsdiensten is door de club “onmiddellijk alles in het werk gesteld om de verantwoordelijken te identificeren”, klinkt het dinsdag in een statement op de website van de club. 

Ontoelaatbaar

“RSC Anderlecht veroordeelt elke vorm van geweld”, onderstrepen de Brusselaars verder. “De club draagt veiligheid in het stadion voor iedereen hoog in het vaandel en zal het niet nalaten om de gepaste maatregelen te nemen. De club zal, in nauw overleg met de veiligheidsdiensten, de beelden analyseren en alles in het werk stellen om de verantwoordelijken van dergelijk ontoelaatbaar gedrag te bestraffen.”

Anderlecht besluit het bericht met een woord van dank aan de 150 stewards, 60 veiligheidsagenten en de aanwezige politiediensten voor hun inzet.

LEES OOK. Anderlecht verzet zich tegen straffen na supportersrellen tijdens Clasico: “Wedstrijden achter gesloten deuren dragen bij aan het geweld”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL