© TVL

Alken Maes investeert in nieuwe verpakkingslijn: statiegeld voor Desperados, maar “duw geen limoen in fles”

Alken -

Alken-Maes heeft 4,7 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn in de brouwerij in Alken. Met de nieuwe installatie schakelt de brouwer over naar flesjes met statiegeld voor de Desperados-bieren.

Bron: BELGA

Desperados werd in 1995 voor het eerst gebrouwen in Frankrijk. Het bier met een tequillasmaak kwam al snel bij Heineken terecht, het Nederlandse moederbedrijf van Alken-Maes. Intussen zijn verschillende varianten op de markt. Sinds 2020 wordt het bier ook bij Alken-Maes gebrouwen. Tot voor kort werd een deel nog ingevoerd uit het buitenland.

© BELGAIMAGE

Tussen 2019 en 2023 nam de verkoop van Desperados in België toe met 54 procent

Mede omdat de Belgische verkoop fors toeneemt, plus 54 procent van 2019 tot 2023, schakelt de brouwer nu over naar een herbruikbare fles. In de loop van het jaar komen er 9 miljoen herbruikbare flesjes op de markt. Opvallend, daarbij roept de brouwer op om geen stukje limoen in de fles te duwen, wat nu vaak het geval is. De stukjes limoen zijn moeilijk uit de fles te verwijderen en dan belanden die flesjes alsnog bij het afval.

Al in de winkels

Alken-Maes neemt voortaan het volledige productieproces en de distributie van Desperados in eigen handen. Met de nieuwe verpakkingslijn kan Alken-Maes zelf de flesjes, die hun vorm behielden, verpakken in het karton waarmee ze op het winkelschap belanden, aldus CEO Marc Josephus Jitta.

De flesjes zijn al in de winkels beschikbaar, verduidelijkt retaildirecteur Gwendi Hernalsteen. In maart was er de omschakeling en intussen zijn de meeste winkels overgestapt.

“Door deze aanpassing met de statiegeldfles van Desperados, vindt 80 procent van het bier dat wij produceren in een herbruikbare verpakking zijn weg naar de markt”, besluit Alken-Maes-CEO Jitta.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer