.
Volledig scherm
. © rv

Amsterdam geeft leerkrachten voorrang om huis te kopen

Honderd nieuw op te leveren woningen in Amsterdam gaan dit jaar naar jonge, startende leerkrachten die lesgeven op een basisschool of middelbare school in de stad. Dat heeft het college van B en W besloten.

0 reacties

  1. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.
  2. Eerst lukrake inbraak, daarna 14-jarige jongen vermoord en bijna hand van agente afgehakt: wat bezielde zwaardaanvaller in Londen?

    Eerst lukrake inbraak, daarna 14-jarige jongen vermoord en bijna hand van agente afgehakt: wat bezielde zwaardaan­val­ler in Londen?

    De man die in het noordoosten van Londen een veertienjarige jongen op straat vermoordde met een zwaard omschrijft zichzelf op sociale media als een “mysticus” (iemand die overweldigd werd door een intense ervaring van het goddelijke; nvdr). Net voor die gruweldaad had Marcus Arduini Monzo lukraak ergens ingebroken en de vader des huizes verwond aan de nek. Een agente die tussenbeide wilde komen, verloor bijna haar hand.