© REUTERS

Singapore Airlines geeft werknemers acht maanden extra loon

De luchtvaartmaatschappij zal haar werknemers belonen met een bonus ter waarde van bijna acht maanden salaris, dat vertelde een persoon die bekend is met de zaak vrijdag aan CNN.

lto

Op woensdag rapporteerde Singapore Airlines een record jaarlijkse nettowinst van 1,98 miljard dollar in het fiscale jaar 2023 tot 2024. “De vraag naar vliegreizen bleef het hele jaar door hoog, gestimuleerd door een opleving in Noord-Azië toen China, Hong Kong, Japan en Taiwan hun grenzen weer volledig openden na de pandemie”, zei de luchtvaartmaatschappij in haar winstverklaring.

De maatschappij werd vorig jaar uitgeroepen tot ‘s werelds beste luchtvaartmaatschappij volgens de prestigieuze Skytrax World Airline Awards. Dit is de vijfde keer in de 23-jarige geschiedenis van de awards dat de luchtvaartmaatschappij de toppositie inneemt.

Goh Choon Phong, de CEO van de luchtvaartmaatschappij, zei dat de overwinning te danken was aan het onvermoeibare werk van zijn team, dat “veel offers heeft gebracht om ervoor te zorgen dat SIA klaar was voor het herstel van het luchtverkeer. Daardoor zijn we sterker en fitter uit de pandemie gekomen.”

En dus worden zij nu beloond met een serieuze bonus, aldus een bron. De persoon die CNN de informatie verschafte wilde niet bij naam genoemd worden omdat het niet de bedoeling was dat de informatie openbaar zou worden gemaakt. Singapore Airlines reageerde niet op een verzoek om commentaar.

20 weken extra salaris

Het is niet de enige luchtvaartmaatschappij die haar personeel een royale bonus geeft.

Emirates in Dubai zal zijn personeel een bonus betalen die overeenkomt met 20 weken salaris, dat meldde Reuters deze week waarbij het een interne e-mail citeerde. De staatsluchtvaartmaatschappij, die ook een recordwinst voor het hele jaar boekte, weigerde commentaar te geven.

Het komende jaar kan echter moeilijk worden voor de sector, aldus Singapore Airlines in haar winstverklaring. “Geopolitieke spanningen, macro-economische onzekerheden, inflatiedruk en beperkingen in de toeleveringsketen vormen uitdagingen voor de luchtvaartindustrie”, aldus het bedrijf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer