VC Panda’s Lokeren B.© RR

Volleybal Volleybabbels

VOLLEYBABBELS. Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas en Nidak Nieuwkerken nemen afscheid van monumenten, VC Panda’s Lokeren B grijpt titel met jeugdig team

Gent -

Het einde van het seizoen gaat her en der gepaard met het afscheid van enkele monumenten. Zo namen de mannen van Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas vorig weekend afscheid van middenman Tim Van Herrewege. Bij de vrouwen van Nidak Nieuwkerken is Ivo De Mulder aan zijn laatste weken als trainer bezig. Naast deze afscheidsfeestjes gaat de aandacht ook uit naar de vrouwen van Panda’s Lokeren B. Miste het A-team de titel, dan greep de B-ploeg van Sam Fruytier de titel in Promo 4B.

Dirk Van Bruysel

Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas (Nationale 1): “Een mooi orgelpunt na een lange carrière”

De mannen van Vamos zetten zaterdag een punt achter hun eerste jaar in Nationale 1. Finaal legden de Waaslanders beslag op de vierde plaats en daar was iedereen dik tevreden mee. In het bijzonder dan ook Tim Van Herrewege voor wie het zijn laatste match op niveau was. “Het is leuk te kunnen zeggen dat ik mijn carrière heb kunnen beëindigen in Nationale 1. Ik word veertig jaar en vooral de trainingen kruipen in de kleren. Ik mag terugblikken op een degelijke carrière. In de 29 jaar dat ik volleybal speelde heb ik amper zes of zeven matchen gemist door blessure of ziekte. Het voorbije seizoen speelde ik nog in bijna de helft van de matchen mee. Volgend seizoen ga ik nog in Vobog 1 spelen met de vrienden van Moerbeke. In die amateurcompetitie is het wedstrijden spelen zonder te trainen en dat zal alleszins beter zijn voor mijn lichaam, maar ook voor mijn familiale leven. Er is een tijd van komen en gaan.”

Nidak Nieuwkerken (Nationale 2A vrouwen): “Het is genoeg”

In de slotweken verzamelde Nidak nog acht punten, waardoor het team van Ivo De Mulder alsnog VDK Gent B remonteerde en finaal strandde op de barrageplaats. “Er wacht ons zaterdag, in de sporthal van Amigo’s Zoersel, nog een barragewedstrijd tegen Sparvoc Lanaken, maar wellicht is het een overbodige wedstrijd. De winnaar blijft immers in Nationale 2 en wanneer Genk, dat het voorbije seizoen niet meer begon in Liga A, officieel de handdoek werpt dan blijft ook de verliezer in de reeks”, zegt Ivo De Mulder. “Voor mij is het hopelijk mijn laatste wedstrijd als coach. Nidak heeft weliswaar nog geen trainer en in dat geval zullen Joeri De Backer en ikzelf de handen nog maar eens in elkaar slaan, maar het is de bedoeling dat er een andere trainer komt. Het is momenteel een drama aan het worden om trainers te vinden. Dat tekort manifesteert zich al langer dan vandaag, maar het wordt elk jaar moeilijker. Hoe ook, ik hoop na volgend weekend op volleybalpensioen te kunnen gaan.”

Ivo De Mulder.© Geert De Rycke

VC Panda’s Lokeren B (Promo 4B vrouwen): “Volop ingezet op kwalitatieve jeugdwerking”

Het vrouwenteam van Panda’s Lokeren B greep zondag, op verplaatsing bij VDK Gent E, de titel in Promo 4B. Het team van Sam Fruytier verloor dit seizoen amper één wedstrijd. Trainer Sam Fruytier is trots. “Deze B-ploeg is zo goed als volledig opgebouwd met speelsters die hun jeugdopleiding gevolgd hebben bij de Panda’s Lokeren. Ondertussen komt er nieuwe beloftevolle lichting aan, want ook onze Meisjes U13 en Meisjes U15 kunnen de komende weken nog een jeugdtitel pakken.

“Toen ik als voorzitter aantrad in 2004 heb ik samen het bestuur volop ingezet op een kwalitatieve jeugdwerking”, haakt Benjamin Jacobs in. “Eerst hebben we ingezet om meer jeugdspelers aan te trekken door te flyeren en reclame te maken op Lokerse basisscholen. Ondertussen hebben we onze trainers de nodige cursussen laten volgen en hebben we een jeugdopleidingsplan uitgewerkt. Onze aanpak werkt dankzij de voortdurende inzet van vele vrijwilligers en bestuursleden”, aldus voorzitter Benjamin Jacobs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER