© rr

AZ Sint-Maarten test nieuw ziekenhuis al eens uit

Zo’n drie weken voor de opening van de nieuwe campus in Mechelen heeft het AZ Sint-Maarten zaterdag het ziekenhuis al een keertje uitgetest. In de week van 15 oktober begint de hele verhuisoperatie.

Sven Van Haezendonck

Zo’n 250 medewerkers en 30 fictieve patiënten hebben gisteren kritieke processen en diensten uitgetest in het nieuwe ziekenhuis in Mechelen-Noord. “We hebben verschillende zorgtrajecten doorlopen, van bij aankomst in het ziekenhuis via spoed, consultatie of opname tot ontslag”, zegt Evelien Raman, kwaliteitscoördinator.

De testpatiënten zijn tijdens hun opname en verblijf verschillende medisch-technische diensten gepasseerd. “Op die manier oefenen we de samenwerking tussen verschillende diensten in de nieuwe omgeving”, vertelt Raman. Via fictieve urgente ingrepen en onderzoeken werd ook nagegaan of al het materiaal vlot bereikbaar is en of informatie correct doorstroomt in de softwarepakketten.

Door testpatiënten gelijktijdig te laten toekomen, gebeurden er ook stresstesten bij het inschrijvingsproces en de doorstroming via het nieuwe systeem om wachtrijen te beheren. “We laten niets aan het toeval over”, zegt algemeen directeur Jan Ennekens. In mei dit jaar organiseerde het ziekenhuis ook al een proefverhuis. “Kort voor de verhuisoperatie midden oktober is er nog een finale rondgang waarbij opnieuw een aantal kritieke controles worden uitgevoerd”, zegt Ennekens nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER