Vrijdag speelt beiaard Antwerpen uur lang liedjes van De Strangers

© Joris Herregods

De Strangers vieren zondag hun 65e verjaardag met twee uitverkochte concerten in de Roma. Daarom worden de Antwerpse iconen vrijdag getrakteerd op een uniek beiaardconcert. Mogelijk is het ook een afscheidsconcert voor de Antwerpse beiaard, die door de werkzaamheden aan de toren van de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal tijdelijk zal moeten zwijgen.

De Strangers blazen dit jaar 65 kaarsjes uit en dat moet gevierd worden! Daarom zullen op vrijdag 20 oktober een uur lang bekende liedjes van de legendarische band weerklinken door straten van de stad vanuit de beiaard in de toren van de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal. Het concert zal opgeluisterd worden door stadsbeiaardier Liesbeth Janssens.

Wie nog van de wekelijkse beiaardconcerten wil genieten, zal overigens snel moeten zijn, want vanaf januari dreigt de beiaard twee jaar lang onbespeeld te blijven tijdens de geplande werkzaamheden aan de toren. Enkele maanden voor de start van de werken is het nog steeds erg onduidelijk wat er nu met de beiaard gaat gebeuren. De stad, die verantwoordelijk is voor de toren, wil hierover weinig of niets kwijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen