© Elke Lamens

Maarten Roelens (33) is nieuwe voorzitter Open Vld

De nieuwe Open Vld-voorzitter is vastberaden om de partij een nieuwe, progressieve toekomst in te loodsen. Hij neemt de post over van Jos Dignef (67). Die maakt na twintig jaar plaats voor een nieuwe generatie.

ella

Met een grote meerderheid van de stemmen is Maarten Roelens zondag verkozen tot nieuwe voorzitter van Open Vld in Brecht. Hierdoor moet de partij nu op zoek naar een nieuwe secretaris. Roelens nam die taak immers waar. “We gaan de komende zes jaar opbouwend oppositie voeren”, zegt de nieuwe voorzitter vastberaden. “We willen vooral een optimistische richting uitgaan en gaan voor progressie en vernieuwing.”

Zeven jaar geleden is hij de liefde gevolgd tot in Sint-Lenaarts. Maar de West-Vlaming had op zijn zestiende al een partijkaart. Op zijn eenentwintigste was hij bestuurslid in Kortemark. Hij was ook de jongste Unizo-voorzitter van West-Vlaanderen. De jonge bankier is graduaat openbare besturen.

Jos Dignef zet een stap opzij uit familiale overwegingen, maar ook omdat het tijd is voor verjonging. “Er is een heel goede ploeg opgestaan. Ook Jong Vld zit opnieuw op de rails.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER