Ook gezocht: iemand uit de grafische industrie die eens per jaar gastdocent wil zijn.© RR

TurnUp Academy zoekt gastdocenten: “Eén keer per jaar de passie voor de job delen”

Turnhout -

De TurnUp Academy, een nieuw initiatief dat vanaf september via weekendonderwijs jongeren wil behoeden voor vroegtijdige uitval, is op zoek naar gastdocenten die de passie voor hun job willen delen met de jongeren.

Iris Loots is initiatiefnemer van de weekendschool TurnUp Academy, die in september van start gaat. Tweehonderd jongeren meldden zich aan. Uit die groep zullen zestig jongeren worden geselecteerd die kunnen deelnemen. “We geven voorrang aan de jongeren die dit het hardst kunnen gebruiken”, zegt Iris Loots. “Met hen willen we ontdekken wat hun talenten zijn, zodat we een antwoord kunnen bieden op de hoge schooluitvalcijfers.” De methodiek daarvoor is beproefd en leidde onder andere in Nederland al tot zeer goede resultaten.

De TurnUp Academy moet wel nog op zoek naar gepassioneerde gastdocenten voor de doe-ateliers op zaterdagvoormiddag. “Gastdocenten krijgen van ons een gratis vorming en we bereiden samen met hen het doe-atelier voor. Voor volgend schooljaar zijn we nog op zoek naar mensen uit de grafische industrie, de bouw, kunst en cultuur, zorg en welzijn, transport en logistiek.”

Wie interesse heeft, stuurt een mail naar iris.loots@blenders.be of een sms naar 0489/01.11.69. (gvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout