Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Zoveel kost een nieuwbouwwoning tegenwoordig

ConsumentSteeds meer mensen investeren in appartementen en dat is niet zo verrassend. Zelf een nieuwbouwwoning neerpoten kost namelijk een klein fortuin, zo heeft de VRT vandaag berekend. Aan een afgewerkte nieuwbouwwoning met een oppervlakte van 200 m² ben je tegenwoordig makkelijk meer dan 500.000 euro kwijt.

58 reacties

  • Piet van Helsing

    6 jaar geleden
    Doe zoals Ikea, 1x architect betalen en 200 dezelfde gebouwen neerzetten. Onderling overeenkomen met 10 bouwlustigen en 10 x dezelfde woning bouwen op diverse locaties maakt de architectenprijs ook 10x goedkoper.
  • Koen Van crombruggen

    6 jaar geleden
    @geert noels, zonder de grond dan toch? Met de grond erbij kom je dan ook al aan 360.000 euro. indien wel met grond dan is deze ofwel zo goed als gratis of je bent een huis van 40.000 euro gezet. In dat laatste geval komen ze van de belastingen een kijken en vooral boetes van 100.000 euro opleggen. Betalen doe je dus sowieso.
  • Johan Planckaert

    6 jaar geleden
    de steeds maar verstrengende energienormen? bouwen wordt onbetaalbaar en de kwaliteit laat te wensen over. ondertussen profiteren de belgische aannemers van de torenhoge winsten door buitenlandse werknemers te gebruiken die 30% minder kosten. de zogenaamde schijnzelfstandigen. Belgische bouwvakkers aan de dop. Jonge mensen blijf weg uit de bouwsector. Hij is ten dode opgeschreven.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Die tienjarige aansprakelijkheid ? Begin er maar eens aan. Ge kunt je blauw betalen aan advocaten en met je miserie blijven zitten.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    @Donny Yildiz; je zolder onafgewerkt laten? Je moet toch aan de isolatie eisen voldoen dus je moet het hoe dan ook isoleren, en laat dat nu net de duurste afwerking zijn van een zolder. De genoemde prijzen vallen wel hoog uit, dit is voor mensen die helemaal niks zelf doen, en als je het een beetje handig speelt kun je ook op andere punten nog best wat winnen