© Chris Van Rompaey

Gratis zomerfestival brengt De Kreuners naar Grote Markt in Lier

Zomerfestival Lier Centraal sluit dit jaar op donderdag 23 augustus af met een gratis optreden van De Kreuners. “We gaan er iets speciaals van maken”, belooft Walter Grootaers. “Ik verklap nog niets.”

cvr

Zes jaar nadat De Kreuners het voor bekeken hebben gehouden, treden ze deze zomer opnieuw op. “We beperken ons tot openluchtfestivals. Die zijn er in Lier niet zoveel en net daarom ben ik heel blij dat Lier Centraal ons geboekt heeft. Hoe het optreden er precies uitziet, weet ik nog niet, maar we treden minstens 75 minuten op. Als het kan zelfs anderhalf uur”, zegt Walter Grootaers.

De zevende editie van Lier Centraal begint op donderdag 5 juli en vindt zoals steeds plaats op de Grote Markt. Acht donderdagen mag u er evenveel concerten in verschillende thema’s verwachten. Treden onder meer op: Voice Male, Laura Lynn, Vader Abraham en The Kids.

“Elk jaar proberen we te werken aan nog meer kwaliteit en zoeken we naar nieuwe opportuniteiten om nog net dat ietsje meer te kunnen realiseren. Ook dit jaar zijn we in dat opzet geslaagd, mede dankzij de extra financiële inspanningen van de stad Lier (8.000 euro, red.), maar ook meer dan ooit door het vertrouwen van de partners en ondernemers dat jaar na jaar langzaam maar zeker toeneemt”, zegt organisator Kristel Van Loon.