Sennek bij topfavorieten om Songfestival te winnen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon doet het almaar beter bij de bookmakers. Uit de recentste stand van zaken blijkt dat Laura Groeseneken (27), alias Sennek, met A Matter of Time op de vierde plaats prijkt.

jdr

Een week geleden moest ze zich nog tevredenstellen met een achtste stek, maar nu springt Sennek over ­Nederland, Zweden, Bulgarije en Australië. A Matter of Time wordt nu zelfs als een uitdager Israël genoemd, de gedoodverfde winnaar van het liedjesfestival.

“Ik zie geen specifieke reden waarom we vooruitgaan in de peilingen”, zegt Sennek. “Wel merk ik dat België zeer gewaardeerd wordt voor de sérieux waarmee wij het Songfestival aanpakken en voor de liedjes die we de jongste jaren hebben ­gestuurd. Ondertussen hebben ook al meer dan een miljoen mensen mijn clip bekeken en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Al verhoogt het natuurlijk ook de druk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Keuze voor Frankrijk

De act van Sennek staat op punt en ook haar jurk van ­Veronique Branquinho is klaar. “Maar de details houden we toch nog even geheim”, zegt haar ­manager Mike Naert. “Ik kan wel meegeven dat het een ingetogen act wordt, het liedje van Sennek behoeft nu eenmaal niet veel behang.”

In de aanloop naar het Songfestival gaat België uiteraard nog wat promotie voeren, onder meer door deel te nemen aan enkele pre-events. “We hebben gekozen voor Madrid, Amsterdam en Tel Aviv.”

Uit Israël komt trouwens de momenteel grote favoriet. Mike Naert kent het nummer. “Het lijkt wat op een kakelende kip, maar het hééft iets. En het is natuurlijk zowat het tegengestelde van wat België brengt.” Senneks hart gaat dan weer uit naar het liedje van Frankrijk. “Knap nummer, met een mooi verhaal.”

De voorrondes komen er op 8 en 10 mei aan. De finale is op 12 mei gepland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen