Verdachten dodelijke steekpartij op Mikey Peeters (19) verwezen naar hof van assisen

In de zaak rond de steekpartij op de Brugse Markt in 2014, waarbij de 19-jarige Mikey Peeters overleed, moeten de twee verdachten zich voor het West-Vlaamse hof van assisen verantwoorden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist. Een van de twee verdachten is nog altijd spoorloos.

Vrijdag 30 mei 2014 rond 05.00 uur kreeg Mikey Peeters (19) het in het centrum van Brugge aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Eén dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B. zou de fatale steken toegebracht hebben, maar de jongeman van Tsjetsjeense origine is nog steeds voortvluchtig.

Steven V.G. lapte zijn elektronisch toezicht aan zijn laars, zo werd hij eind augustus betrapt op een terras in Leuven, telkens werd hij weer aangehouden na een schending van zijn voorwaarden. Op 18 december werd hij in Amsterdam ingerekend.

Beroep

Het parket had in eerste instantie gevraagd om de verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor doodslag. De raadkamer volgde dat standpunt, maar het parket tekende zelf beroep aan. Door een arrest van het Grondwettelijk Hof moeten moorden en doodslagen opnieuw voor het hof van assisen gebracht worden. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste nu dat de twee verdachten zich voor het West-Vlaamse hof van assisen moeten verantwoorden voor doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen