Direct naar artikelinhoud
Televisie

"Producers voelden zich ongemakkelijk bij zwarte Lenny Kravitz als uitgesproken schurk"

Is Lenny Kravitz geweigerd voor rol wegens huidskleur?
Beeld EPA

Lenny Kravitz vertelde aan BBC dat hij een rol misliep in de tv-serie Big Little Lies omwille van zijn huidskleur. De producers voelden zich ongemakkelijk bij het casten van een zwarte man voor een uitgesproken schurkenrol.

Volgens de Amerikaanse rockster probeerde hij een rol te pakken te krijgen in Big Little Lies, de bekroonde HBO-serie. Kravitz zou een van de echtgenoten spelen van het groepje welstellende vrouwen, maar werd door de producers afgekeurd. De regisseur van de serie Jean-Marc Vallée verzekerde Kravitz "dat ze wel een andere keer zullen samenwerken".

"Ik zou de enige zwarte man geweest zijn in de serie. Een rol van slechterik zou  niet stroken met mijn huidskleur", aldus Kravitz. Voor welke rol hij precies auditie deed, wil Kravitz niet kwijt, maar volgens de BBC gaat het waarschijnlijk om de rol van Perry Wright die zijn vrouw Celeste tijdens de hele HBO-reeks op wrede wijze afranselt en psychologisch martelt. Alexander Skarsgård kreeg uiteindelijk die rol.

HBO niet beschikbaar

Kravitz, die eerder al speelde in de films Precious en The Hunger Games, mocht wel zijn dochter Zoë Kravitz al zien schitteren in het eerste seizoen van de serie. Zij heeft namelijk de rol gekregen van yogalerares Bonnie Carslon, de nieuwe vriendin van de man van Madeline, een rol die gespeeld wordt door Reese Witherspoon.

Op een antwoord van HBO is het nog wachten geblazen, want de producers zijn naar eigen zeggen druk bezig met de realisatie van het tweede seizoen van Big Little Lies en zijn momenteel niet beschikbaar om te reageren op de beschuldiging. 

De serie waarin de topactrices Reese Witherspoon, Nicole Kidman and Laura Dern als hoofdrolspeelster te zien zijn,  kon reeds acht Emmy Awards in de wacht slepen. In het nieuwe seizoen zal ook Meryl Streep opduiken.

'Ik zou de enige zwarte man geweest zijn in de serie. Een rol van slechterik zou niet stroken met mijn huidskleur'
Lenny Kravitz