REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Apple weigert fout bij iPhones gerepareerd door externe partij recht te zetten en moet nu miljoenenboete betalen

Apple moet een boete betalen wegens misleiding van klanten. De Australische marktautoriteit ACCC beschuldigt het bedrijf ervan apparaten die door externe partijen zijn gerepareerd onbruikbaar te maken. Een rechter heeft het bedrijf nu een boete van 9 miljoen Australische dollar (5,7 miljoen euro) opgelegd.

9 reacties

  • Rudy BOUMON

    6 jaar geleden
    Mijn galaxy S8+ is nog niet stuk gegaan door naar te kijken. Trouwens iphone x heeft een oled scherm van samsung. Hans plas ik rij al 4j met een dacia duster waar ik zeer tevreden van ben, bijna 70000 km zonder problemen. Ik doe niet mee aan die eeuwige discusie, feit blijft dat Apple beter is kwa updates.
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    i-brol en androimmel vergelijken zoals je Dacia en Volvo zou vergelijken. Het zit in details en kwaliteit. Met i-brol heb ik nooit, maar dan ook nooit problemen gehad. Samsung scherm sneuvelt door ernaar te kijken, vervangen kan mits 150€.
  • Paul Willems

    6 jaar geleden
    Minstens 5 merken van smartphones en tablets op de markt die beter zijn dan Apple en ... goedkoper. Snobisme troef!!
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Wat pas brol is, zijn Android toestellen. 2 jaar na ingebruikname krijg je geen updates meer.(hetzelfde, nog te registreren toestel krijgt ze wel). Voor jou is het iBrol maar ik heb last van Androidcrap. Ik heb een iTouch die nog werkt, idem met een iPod (ruim tien jaar na aankoop). Mijn Samsung smartphone is 'out of date' na een drietal jaar...
  • Jonathan Dehertogh

    6 jaar geleden
    @Tony Van de Perre Als jij een auto koopt en je maakt perongeluk een gat in je zetel en laat er een nieuwe zetel inzetten door jouw garagist die geen officiële verkoper is van jouw wagen, dan ga jij op controle en ze zien dat de zetel niet de originele is, dan vind jij dus dat ze jouw auto mogen afkeuren en volledig Gebruiksonklaar maken? Want dat is precies wat Apple doet!