Française Muzic verrast Vollering maar Nederlandse verstevigt wel haar leidersplaats

© Getty Images

Tweede bergrit maar geen tweede zege voor Demi Vollering. De kopvrouw van SD Worx - Protour liet zich in de tweede aankomst bergop in de slotmeters verrassen door de Française Evita Muzic (24). Vollering verstevigt wel haar leidersplaats.

SD Worx - Protour controleerde de etappe in functie van Vollering. En dat kwam Fauve Bastiaenssen slecht uit. Onze landgenote van Lotto-Dstny nestelde zich in de vroege vlucht maar veel ruimte kreeg het viertal niet. Bastiaenssen spartelde het langst tegen maar ook zij haalde de voet van de slotklim niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lidl-Trek, dat Gaia Realini niet meer aan de start zag verschijnen, probeerde aan de 6,5 kilometer lange klim naar Laguna de Negra het tempo op te voeren waarbij de deur vooral achteraan open stond. Halfweg de beklimming nam Vollering zelf het heft in handen en voerde ze het tempo op. De kopgroep dunde uit tot niet meer dan een tiental vrouwen met ook nog Marlen Reusser in dienst van Vollering.

Het tempo daalde en daarvan profiteerde Pauliena Rooijakkers (Alpecin-Deceuninck) om te demarreren maar Vollering bleef controleren. De Nederlands kampioene bleef een moordend tempo opleggen en ontnam iedereen de lust om aan te vallen. Op zeshonderd meter van de finish versnelde Vollering nog maar eens waarbij enkel de Française Muzic (FdJ-Suez) kon aanklampen.

Vollering leek het te zullen halen maar in de slotmeters versnelde Muzic, Vollering had geen antwoord meer. Muzic pakte hiermee de mooiste zege uit haar nog prille carrière. Opvallend detail: Muzic werd recent in de GP Chambery nog geklopt door… Lore De Schepper, een 18-jarige landgenote in dienst van AG Insurance - Soudal.(gvdl)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen