VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - CHAMPION PLAY-OFF: DECOSPAN MENEN - BORGWORM

Menen-voorzitter Pierre Vandeputte verwacht reactie van spelers na zes play-offnederlagen op rij: “Europees volleybal zou heel welkom zijn”

Pierre Vandeputte (rechts) is blij met de toekomstperspectieven van Decospan Menen, maar iets minder met de resultaten in de play-offs.© Bart Vandenbroucke

Menen -

Decospan Menen leed al zes opeenvolgende nederlagen in de play-offs. Vooral het gebrek aan gedrevenheid en vertrouwen in de thuismatch vorige zaterdag tegen Haasrode Leuven was zielig om zien voor al wie nauw bij de club betrokken is.

Ivan D'Hoop

“En toch gaat het goed met Decospan Menen”, verrast voorzitter Pierre Vandeputte. “De toekomstperspectieven ogen positief. De spelerskern en het financiële plaatje voor volgend seizoen zijn bijna rond. Er vertrekken heel wat mensen, maar er komen er ook heel wat nieuwe bij. Het belangrijkste is dat de club gezond blijft. Een nieuwe wind, zowel op het sportieve vlak als in de omkadering, kan nooit kwaad.”

“Ik kan niet ontkennen dat de play-offs tegenvallen, maar ik blijf er wel bij dat trainer-coach Frank Depestele en assistent Jelle Sinnesael het maximale gehaald hebben uit de kwaliteiten van de huidige spelersgroep. Na een ontgoochelende competitiestart haalden we wel de bekerfinale en eindigden we op een vierde plaats in de reguliere competitie, waarmee twee belangrijke doelstellingen werden gerealiseerd. Daar kunnen we toch alleen maar tevreden mee zijn?”

“Het lijkt dat vooral de mentale brandstoftank bij de spelers leeg is”

Pierre Vandeputte

voorzitter

“Het einde van het seizoen verloopt wel in mineur”, geeft Vandeputte toe. “Het onverwachte en directe vertrek van receptie-hoekspeler Marin Dukic naar het Italiaanse Cuneo zal zaterdag tegen Haasrode Leuven wel een rol hebben gespeeld. Het lijkt dat vooral de mentale brandstoftank bij de spelers leeg is. Als bestuur kunnen we er hen alleen maar op wijzen dat het seizoen nog niet voorbij is. Er wachten nog vier matchen in de play-offs en daarna nog de Challenge Play-off met een Europees ticket als inzet. Volgend seizoen in onze vernieuwde en vertrouwde Vaubanzaal zou Europees volleybal heel welkom zijn. We verwachten vrijdagavond in de thuismatch tegen Borgworm dan ook een reactie van de spelers. Een signaal dat ze er nog willen voor gaan om het seizoen toch nog in enige schoonheid af te ronden, ondanks de tot nog toe teleurstellende eindronde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus