© Getty Images

Kristen Faulkner wint dankzij late uitval na waaierspektakel vierde etappe Vuelta Femenina, Marianne Vos is de nieuwe leidster

Kristen Faulkner heeft de vierde etappe in de Vuelta Femenina gewonnen. De koers brak al vroeg open door de wind, waarin een waaier van negentien rensters de koers kleurden. In het slot ging Faulkner er alleen vandoor en de Amerikaanse kwam solo over de meet. Marianne Vos werd derde en is de nieuwe leidster.

Maxime Caeyman

Met 142 kilometer was de vierde etappe in deze Vuelta Femenina de langste etappe van deze week en ondanks dat er amper 900 hoogtemeters in het parcours zaten, werd er toch spektakel verwacht. De wind stond namelijk gunstig om waaiers te trekken.

Die voorspelde waaiers kwamen er ook snel. De eerste groep bestond na het eerste waaiergeweld uit amper 19 rensters - met daarbij maar liefst zes rensters van SD Worx-Protime, inclusief leidster Vas en kopvrouw Vollering. Ook Vos en Niewiadoma waren bij de pinken. Gaia Realini, de eerste leidster in deze Vuelta, en sprintster Kool hadden de slag gemist. Na zestig kilometer koers volgde het tweede peloton al op een minuut van de eerste groep. Al snel werd duidelijk dat de tweede groep niet meer zou terugkomen.

Vollering en Vos toonden zich attent in het waaiergeweld.© Getty Images

Veel organisatie zat er in de slotfase niet meer in de kopgroep en zo kregen we enkele demarrages. Op een steil klimmetje op vijf kilometer van de meet zette Faulkner aan. Vollering Longo Borghini, Niewiadoma en Vas gingen in de achtervolging, maar werden al snel weer ingerekend door de rest. Faulkner zette door, hield haar inspanning vol en mocht zo in Zaragoza zegevieren. Vos werd na Baker derde en dankzij de bonificatieseconden aan de meet en onderweg is zij de nieuwe leidster.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer