Els, de directrice van de Optimist, en de eigenares van Het Mierennestje Lisa (rechts).© Margot De Clercq

Nieuwe locatie voor kinderopvang Het Mierennestje: “De cirkel is rond”

Luchtbal -

Sinds begin dit jaar zit kinderdagverblijf Het Mierennestje in het gebouw van de lagere school De Optimist in de wijk Luchtbal. Het is een unieke samenwerking en een nieuwe start voor de crèche. De verzorgsters zijn lovend en de oprichters van de crèche zijn herenigd.

Margot De Clercq

Het kinderdagverblijf Het Mierennestje verhuisde op 1 januari naar de lagere school De Optimist in de Dokter Decrolystraat 2. Nu ze goed en wel geïnstalleerd zijn, is het tijd om te klinken. “Het is best uitzonderlijk dat ik met een privé-kinderdagverblijf in een gebouw van het Stedelijk Onderwijs mag zitten”, legt eigenares Lisa Van Roosbroeck uit.

“De cirkel van ons verhaal is nu rond. In 2005 richtte ik samen met Els Jacobs Het Mierennestje op. Zij is nu directeur in De Optimist, we zijn dus herenigd. En ik ben niet meer van plan om van haar zijde te wijken. Ik blijf hier tot mijn pensioen.”

De verhuis van de Dublinstraat heeft heel wat voeten in de aarde gehad. “Ik moet zoveel mensen bedanken. Ook schepen van Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA) heeft echt haar nek voor me uitgestoken.”

Lisa heeft haar portie miserie met de vorige huisbaas wel gekend. “Ik moest alles zelf in orde brengen en voor de kosten opdraaien. Toen ik hoorde dat dit pand vrijkwam, heb ik alles in gang gezet om naar hier te komen. Maar omdat het zo’n uitzonderlijke situatie is omdat het een pand van de stad is, was dat niet zo vanzelfsprekend.”

Verzorging

In de crèche worden zestien kindjes opgevangen. Lynn en Femke verzorgden ze in het oude pand en ze verhuisden ook mee. Ze zijn lovend over de nieuwe locatie. “De samenwerking met de school is zeer aangenaam. De kinderen die in september doorstromen, mochten hun klasjes al eens ontdekken. We waren ook uitgenodigd op het carnavalstoneeltje van de leerkrachten”, zegt Femke.

“Onze groep is veranderd naar een verticale groep. Dat wil zeggen dat de baby’s en de peuters wel in aparte groepen zitten, maar wel één ruimte delen. Daardoor kunnen we elkaar sneller te hulp schieten. De kleintjes leren ook veel van de grotere kinderen en de grote kinderen ontfermen zich echt al over de baby’s”, vertelt Lynn.

Het ruime, nieuwe kinderdagverblijf kijkt uit op de speelplaats van de Optimist.© Margot De Clercq

Verzorgsters Lynn en Femke (rechts) in de nieuwe crèche.© Margot De Clercq

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners