© RTV

MOOOV Filmfestival brengt verhalen van overal ter wereld naar Lier

Lier -

Het MOOOV Filmfestival brengt verhalen van overal ter wereld naar Lier. Nog tot en met 28 april kan je terecht in CC Vredeberg en Cinema Varietes voor een overdosis films.

“Kijk films die je nergens anders ziet, reis naar een ver land via het witte doek en wie weet wandel je naar buiten met een nieuwe favoriete filmmaker. Op dit festival kan je zoveel ontdekken: van familiefilms tot documentaires, van feelgoodverhalen tot ontroerende drama’s”, vertelt schepen van cultuur Ivo Andries (Open VLD.) 

Het Fairtrade Festivalcafé is elke dag open vanaf 19 uur in CC Vredeberg. “Het is de ideale plek om voor de film met vrienden af te spreken of om rustig na te genieten. Je vindt er een ruim aanbod aan fairtrade dranken en snacks. Op zaterdag 20 en 27 april geniet je er ook van een wereldkeukenmaaltijd en op donderdag 25 april kan je er pizza eten.” Deze maaltijden moet je vooraf reserveren samen met je ticket voor de voorstelling.

Mercado

Op de MOOOV Mercado op zondag 21 april waan je je heel even op reis en word je verrast door heerlijke geuren en kleuren. “Je ontdekt er de lekkerste specialiteiten van over de hele wereld. De cursisten van Ligo Regio Mechelen laten je proeven van streetfood uit hun thuisland”, zegt Andries.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het festival wordt afgesloten met de film Black Tea. “Vooraf kan je deelnemen aan een workshop Kungfu Cha of de traditionele Chinese manier om thee te zetten. Een ware beleving. De workshop wordt in goede banen geleid door culinair theesommelier Kristin van Eetvelt”, legt Andries uit.

Het MOOOV Filmfestival is een organisatie van het Liers Cultuurcentrum in samenwerking met Kalliopee, Oxfam-Wereldwinkel Lier en Mondiale Werken Regio Lier.

Informatie en tickets zijn verkrijgbaar bij de website van het Liers cultuurcentrum. (HB)

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners