Foto: Belga

1 maand na faillissement Van Hool: al 300 werknemers opnieuw aan de slag

Exact een maand nadat busbouwer Van Hool in Koningshooikt failliet ging, hebben al 300 ex-werknemers een nieuwe job gevonden. Bij het faillissement verloren in totaal 2.400 mensen hun baan.

De ruim 2.400 werknemers bij Van Hool kregen na hun ontslag een aanbod tot outplacement, dat houdt in dat ze geholpen worden om snel een nieuwe baan te vinden. Zo'n 1.300 ex-werknemers hebben dat aanbod van de VDAB intussen aangenomen, 400 mensen worden al actief begeleid.

Bij de zoektocht naar een nieuwe job komt soms wel om- of bijscholing kijken. Het gaat dan vooral om industriële opleidingen, zegt Sandra Van Loo van VDAB Antwerpen. "De eerste ex-werknemers volgen op dit moment opleiding onderhoudsmechanieken of frezen."

Jobbeurs 28 mei

Na een maand hebben ook al 300 ex-werknemers elders een nieuwe baan gevonden. Dat moeten er nog meer worden en daarom organiseert de VDAB met partners als Voka en Agoria een jobbeurs op 28 mei. 

Die zou doorgaan in Putte, maar de jobbeurs blijkt een groot succes. "Er is zo veel interesse dat we al van locatie moesten veranderen, we hebben nu de Nekkerhal in Mechelen geboekt."

Meest gelezen