© EPA-EFE

Demi Vollering trekt met lege handen richting Luik-Bastenaken-Luik: “Je kan dit niet vergelijken met vorig jaar”

In 2023 domineerde Demi Vollering de Ardennenklassiekers, een jaar later staat de Nederlandse na de Waalse Pijl nog altijd droog. Ze won dit seizoen nog niet. “Mijn grootste doelen liggen later”, zegt ze er zelf over.

Bron: BELGA

Derde in de Strade Bianche, tweede in de Brabantse Pijl en nu tweede in de Waalse Pijl: Demi Vollering blijft op zoek naar haar eerste zege in 2024. Een jaar ervoor had de kopvrouw van SD Worx-Protime op dit moment al drie overwinningen op zak. Bovenop de Muur van Hoei moest ze de zege in een rechtstreekse strijd aan de Poolse Niewiadoma laten. “Iedereen kon zien wat er is gebeurd”, klonk het opvallend kort op de persconferentie achteraf. “Ik probeerde mijn eigen ritme te vinden. Maar Kasia was beter. Mooi voor haar dat ze won.”

Vuelta en Tour

Vorig jaar bleef Vollering ongeslagen in de Ardennenklassiekers, nu moet ze concurrentie naast zich dulden. Maar, zegt ze: “Ik denk dat ik heel blij ben met mijn vorm. In de Amstel voelde ik me al veel beter. Vandaag weer. Ik hoop dat dit gevoel zich verderzet. Ik kan nog verbeteren, natuurlijk. Mijn grootste doelen (later deze maand de Vuelta, in de zomer de Tour) liggen een beetje verder in het seizoen. Het is goed om dat in gedachten te houden.”

Of Vollering meer druk voelt voor Luik-Bastenaken-Luik, nu ze nog droog staat? “Neen. Zondag is opnieuw een heel erg andere koers. Luik is altijd heel zwaar. Terwijl vandaag een makkelijkere koers was dan vorig jaar. In de finale vielen er zeven steile hellingen weg (onder meer door het schrappen van de klim van Cherave). En door het incident en de parcourswijziging in de Amstel Gold Race was ook die koers gemakkelijker. Je kan dus niet vergelijken met vorig jaar.”

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer